Kırşehir İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Sağlam konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, "Din görevlisinin yapmış olduğu görev çok değerlidir. Toplum nezdinde yapmış olduğunuz görevinizin bir anlamı vardır. Hoşgörünüz yüksek olsun. Özellikle de gençlerle diyaloğunuz iyi olsun. Çocuklarla ilgi ve alakayı kesmeyin. Din hizmetlerinin ifası için gece gündüz gayret gösteren tüm din görevlilerimizin haftasını tebrik ediyorum." dedi.

Program konuşan İl Müftüsü Mehmet Yaman ise "Peygamber Efendimiz (sas), Allah’ın bizlere bir ihsanı ve hidayet rehberidir. Kur’an-ı Kerim’de, 'Andolsun, Allah, mü'minlere kendi içlerinden, onlara ayetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler.' buyrulmuştur." diye konuştu.

Müftü Yaman, "Mevlid-i Nebi Haftası'nın Sevgili Peygamberimizi (sas) anma ve anlama haftasıdır. Bizleri buraya toplayan Peygamber sevgisidir. 14 asır önce Allah’ın rahmet olarak gönderdiği, Peygamberimize 14 asır önce sevgi nasılsa bu günde aynıdır." şeklinde konuştu.

Ardından "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans veren Dr. İbrahim Sağlam, "İnsanlık tarihinde, Allah Resulü (sas) kadar bütün söz ve davranışları, hayatının en ince teferruatına kadar kitaplara kaydedilen başka bir şahsiyetin var olduğu herhalde söylenemez. Elbette bunda sahabe neslinden günümüze kadar bütün Müslümanların Resûlüllah (sas)'a karşı gönüllerinde duydukları tarifi imkansız sevgi ve muhabbet etkili olmuştur." dedi.

Dr. Sağlam, "Efendimizin en önemli özelliklerinden birisi tebliğ ve irşat dilinin, Kur'an'ın ifadesiyle ‘kavli leyyin’ oluşudur. Vahyin gözetiminde devam eden Sevgili Peygamberimizin davet ve irşat faaliyetlerinin başarıya ulaşmasında hiç şüphesiz takip edilen nebevi yöntem etkili olmuştur. İnanç ve gayreti, samimiyet ve ihlası, güvenilirliği ve doğruluğu, sabrı ve merhameti, fesahat ve belagati, bu süreçte Hz. Peygamber'in en büyük yardımcısıdır. O, muhataplarına değer vermiş, onları iyi tanımış, onların akli derecelerine, ictimai seviyelerine ve içinde bulundukları şartlara göre hareket etmiştir." diye konuştu.

Konferansa Müftülük personeli, din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan