Hatay il ve ilçe müftülükleri ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay şubeleri iş birliğiyle işgalci İsrail'in saldırılarından zarar gören Filistinlilere destek olmak amacıyla kermes düzenlendi.

Antakya Toki Resulullah Camii avlusunda düzenlenen kermesin açılışında konuşan İl Müftüsü Mevlüt Topçu, "Yüreklerimiz Filistin ile birlikte atıyor. Gazze'de, katil İsrail'in ve işbirlikçilerinin işgali ve insanlık dışı terörü altında kalan Filistinli kardeşlerimize destek olmak amacıyla Hatay ilimiz ve ilçelerinde Hayır Çarşısı/Kermes düzenledik. Buradan elde edilecek geliri zor günler geçiren kardeşlerimize göndereceğiz inşallah. Bizler hem insan hem de bir Müslüman olarak bu zor günlerde birbirimize destek olmalıyız. Yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrası kendileri ihtiyaçlı iken fedakarlık gösteren desteklerini esirgemeyen tüm Hataylı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bu yapılan fedakarlık dinimize göre cömertliğin de üstünde bir isar makamıdır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Rabbim Filistin'de hayatlarını kaybeden kardeşlerimize ve tüm şehitlerimize rahmet eylesin." diye konuştu.

hatay-kermes-33

Kermese, İl Emniyet Müdürü Kadir Gökçe, Antakya İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, vaizler, gençlik koordinatörleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, TDV gönüllüleri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

hatay-kermes-22

Arsuz

Arsuz İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Arsuz Şubesi tarafından Filistinliler yararına "Hayır ve Dayanışma Kermesi" düzenlendi.

arsuz-kermes-11

Hayır ve dayanışma kermesinde stantlarını ziyaret eden Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, "Filistinli kardeşlerimiz yararına kurulan hayır çarşısındaki özverili çalışmalarından dolayı tüm müftülük personeline teşekkür ederim." dedi.

arsuz-kermes-22

Kermesin açılışında konuşan Arsuz İlçe Müftüsü Mehmet Sain ise "Bu tür kermesler sadece maddi değil manevi kazançları da beraberinde getiren hizmetlerdir. İsrail tarafından soykırıma tabii tutulan Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 4-6 Yaş Kur'an kursları ve ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarımız tarafından bu hayırlı hizmet organize edilmiştir. Katkılarından dolayı Arsuz halkına, din görevlilerine, Kuran kursu hocalarına teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan