Şırnak Cizre İmam Şafii Kur'an Kursu Öğreticisi Nihat Aydın, İl Müftüsü Ahmet Dilek'in teşvikiyle bir yılda hafızlığını tamamladı.

Hafız Aydın'ı tebrik ederek hafızlık belgesini veren İl Müftüsü Ahmet Dilek, "Her görev yaptığım yerlerde olduğu gibi, geçen yıl burada göreve başlayınca, benim dönemimde hafızlığa başlayıp bitireni, umre ile ödüllendireceğimi söyledim. Nihat kardeşimiz de hafızlığa başladı ve bir yılda tamamladı, belgesini de aldı. Bizim teşvikimizle hafız olması bizi ayrıca memnun etti. Biz de sözümüzü tutup umreye göndereceğiz inşallah." dedi.

İl Müftüsü Dilek'in teşvikiyle hafızlığı ikmal ettiğini anlatan Aydın ise, "İl Müftümüz göreve başlayınca, kendi döneminde hafızlığını tamamlayan olursa, ailesiyle birlikte umreye göndereceği müjdesini verdi. Ben de daha önceden içimde olan hafızlık yapma isteğimi gerçekleştirme kararı aldım ve başladım. Yaklaşık bir yıl gibi bir sürede de tamamladım. Geçen ay ki hafızlık tespit sınavında da başarılı oldum ve belgemi bugün sayın Müftümüzün elinden aldım." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan