Kırşehir Valiliğince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla "Çanakkale Ruhu" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Mustafa Tekin, "Ecdadımız bu cennet vatan uğruna ya şehit olunur ya gazi diyerek evlatlarını cepheye göndermiştir. Ecdadımız yüzyıllarca bu topraklar uğruna şehit vermişler bu toprakları kanla yoğurmuşlardır. Bizim davamız ilahi kelimetullahtır. Ezanlar susmasın, bayrak inmesin diye bu cennet vatan uğruna bugünde gerektiği anda canımızı siper etmeye hazırız." dedi.

Müftü Tekin, "Koskoca Osmanlı devleti dağılmış elde kalan yurdu savunmak için Anadolu insanı seferber olmuş. Doğuda Sarıkamış batıda Çanakkale vatanın her köşesinde şehit verilmiş, yurdumuz adeta bir kabristana dönmüş. Koçyiğitler onbeşliler  vatan uğurunda canını feda etmiş. Bir taraftan Avrupa hayranlığı almış yürümüş." ifadelerini kaydetti.

Tekin, "Çanakkale’de ecdadımız doğusuyla, batısıyla, güneyi ve kuzeyi ile birlik olup omuz omuza vererek düşmana geçit vermemiştir. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Bu nedenle bizler çocuklarımıza, gençlerimize ve gelecek kuşaklara Çanakkale Ruhunu aşılamamız gerekmektedir. Çanakkale Şehitliğinin ziyaret edilerek oralarda ecdadımızın karşılaştıkları zorlukları görmelerini sağlayalım." diye konuştu.

Editör: Mehmet Öztürk