Balıkesir İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Karesi ilçesinde "Cami  ve Gençlik Buluşması" gerçekleştirildi.

Hafız Mehmet Arbacıoğlu Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

balıkesir-konferans-22

Peygamber sevgisinin önemine değinen Müftü Sürgeç, "Kur’an-ı Kerim’de yüce Rabbimiz Efendimiz (sav)'den bahsederken 'Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik' buyurmaktadır. Yine başka bir Ayet-i Kerime’de Efendimiz’in güneş gibi etrafını aydınlatan bir ışık olduğunu ifade etmektedir. Güneş ışığının gelmediği dünya nasıl ki zifiri bir karanlığa mahkumdur, O’nun nurunun olmadığı hayat da karanlığa makumdur. Nasıl ki güneşin girmediği bir evin sakinleri hasta olur, O’nun sünnetinin uygulanmadığı yaşam da hastalıklı hale gelir. Nasıl ki rahmetin inmediği toprak çoraklaşır, çöl olur; O’nun girmediği gönüller de çöl olur. Öyleyse O’nu hayatın her alanında örnek almalıyız." dedi.

Program sonunda öğrencilere ikramda bulunuldu.

Editör: Ömer Ceylan