İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Bağımlılıkla Mücadelede Hep Birlikte" sloganıyla kamu kurumları çerçevesinden madde bağımlılığı ile mücadele paneli ve çalıştayı düzenlendi.

Madde bağımlılığını çok boyutlu olarak ele almak amacıyla İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen panel ve çalıştaya, Vali Yavuz Selim Köşger, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, protokol üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program açılışında yaptığı konuşmada, bağımlılığın hem Türkiye’de hem de dünya genelinde en can yakıcı sorunlardan bir tanesi haline geldiğini belirten Vali Yavuz Selim Köşger, madde bağımlılığının İzmir’de çok üst düzeyde varlığını devam ettirdiğini ve çalıştaya katılan bütün devlet birimleri ile birlikte bağımlılıkla mücadele ettiklerini söyledi.

izmir-bağımlılıkla-mücadele-22

Bütün sosyal olaylarda olduğu gibi madde bağımlılığının da çok boyutlu olduğunu ifade eden Vali Köşger, günümüzde bozulan sosyal dokunun ve toplumun temelini oluşturan aile yapısının sarsılmasının bu sorunu daha can yakıcı hale getirdiğini kaydetti.

Önemli bir etkinliğin İzmir KAtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ev sahipliğinde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ise, dünün, bugünün ve yarının en önemli sorunu olan madde bağımlılığını çok boyutlu olarak ele almak için düzenlenen panel ve çalıştayda tüm kurumların üst düzey yöneticilerinin bir araya gelmesindeki amacın, bağımlılığa karşı el birliği ile yapılacak bir mücadeleye ihtiyaç duyulmasından kaynaklandığını ifade etti.

izmir-bağımlılıkla-mücadele-11

Açılış konuşmalarının ardından İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin moderatörlüğünü üstlendiği, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ve İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş’un konuşmacı olduğu panele geçildi.

İl Müftüsü Salih Sezik, Bağımlılıkla mücadelenin tüm boyutlarının ele alındığı "Bağımlılık ile Mücadele de Manevi Danışmanlık" konulu sunum gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Sezik, sunumuna başlamadan önce manevi danışmanlık desteğiyle birçok kamu kurumuyla ortak çalıştıklarını belirterek, "İl Müftülüğü olarak uzun yıllardan beri bağımlılıkla mücadele içindeyiz 'Maddeden Manaya' ve 'Ailemi Seviyorum Mutluluğu Seçiyorum' projeleri ile koordinatörlerimiz vasıtasıyla sahaya inerek tespit edilen bağımlılara yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

izmir-bağımlılıkla-mücadele-33

Sezik, sözlerine şöyle devam etti:

"30 ilçede Müftülükler olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl 8 ayrı kurumla protokoller çerçevesinde başta KYK’lar olmak üzere gençlik merkezleri, ceza infaz kurumları, sosyal hizmet merkezleri ile çalıştık. Bu yıl 150 bin gencimize en az bir kere manevi danışmanlık yöntemiyle ulaşmışız. Hiç kuşkusuz bu yeterli değil. Daha çok kişiye ulaşmamız gerekiyor. Uzatamadığımız eller bizden hesap soracaktır. Rabbimizin ayet- i kerimede buyurduğu gibi ‘O’nun rahmetinden ümit kesmeyin. Allah dilerse bütün günahları bağışlar. Doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir."

 Program, Vali Yavuz Selim Köşger’in panelistlere teşekkür belgesi vermesi ile son buldu.

Editör: Ömer Ceylan