Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve Mimarsinan Camii Derneği iş birliğiyle yapımı tamamlanan Mimarsinan Mahallesi Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi.

Silivri Kurs Açılış 11

Açılışta konuşan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, "Öncelikle Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Savaşlar artık top, tüfek veya askeri harekâtlardan ziyade bizi biz yapan değerlere ve topluma yönelik yapılan saldırılarla oluyor. Dinimiz, kültürümüz, dilimiz, aile kurumumuz ve aklınıza gelebilecek bize kimlik veren bütün değerlere aklınızın ve hayalinizin alamayacağı derecede büyük saldırılar var. Bunlar şunu amaçlıyorlar; ‘Toplumu bozarsak ve topluluğu biz olmaktan çıkarıp saldırılara müsait hale getirirsek o zaman işimiz çok daha kolay olur’ diye düşünüyorlar. Onun için biz dinimizi devletimizin kontrolü altında ve onun delaletiyle sağlıklı ve en iyi şekilde öğretmek durumundayız. Bu güzel tesisin ilçemize kazandırılmasında başta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tesisimizin çocuklarımıza, gençlerimize hayır getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Silivri Kurs Açılış 22

Silivri İlçe Müftüsü İsa Sağlam ise "Diyanet İşleri Başkanlığımızın misyonu; toplumda dinin güzel bir şekilde anlatılmasını sağlamak ve bu görevi yerine getirirken sahih bilgileri toplumumuza ulaştırmaktır. Bu bilgilere ulaştırırken özellikle üç ilkeye dikkat ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Birincisi doğru mekân, ikincisi doğru bilgi ve üçüncüsü de doğru görevlidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu üç ilkeyi birleştirerek bilgilerin halkımıza doğru bir şekilde anlatılmasını sağlamaktadır. Bu Kur’an kursumuz üç tane hocamızla 4-6 yaş arası 40 çocuk ve 40 yetişkin olmak üzere toplam 80 öğrencimize Kur'an-ı Kerim dersleri ve temel dini eğitimi verecek. Bu hizmetin Mimarsinan Mahallesi’ne kazandırılmasında başta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Silivri Kurs Açılış 44

Konuşmaların ardından Müftü Sağlam tarafından Kaymakam Toğan, Belediye Başkanı Yılmaz ve Cami Dernek Başkanı Aksu’ya plaket takdim edildi.

Açılış töreni, dersliklerin gezilmesi ve yapılan toplu kurdele kesimi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan