Gediz Müftülüğü ve Gediz Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Müftü Ömer Faruk Bilgili Diyanet Gençlik Merkezinde usta öğretici Firdevs Yanku gözetiminde ortaokul öğrencilerine yönelik verilen ebru kursunda iki buçuk ay süren eğitimin sonuna gelindi. 12 öğrencinin bu kursta yaptığı 178 ebru çalışması sergilendi.

Ebru sergisine klasik ‘Türk Ebru Sanatı’ türünde battal, gel-git, taraklı ebru, şal, bülbül yuvası, hatip ebruları sergilenirken çiçek ebrulardan lale, menekşe, karanfil ve papatya ebru çeşitleri de sergilendi. Kitap ayracı ve küçük boyutlu ebruların üzerine kaligrafi ve hat yazı sanatı süslemesini de çalışan öğrenciler aynı zamanda kağıt eserlerinin dışına çıkarak ebruyu seramik bardak yüzeyine de uyguladı.

Gediz Sergi 22

Sergiye katılan Gediz İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur ve Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Arısoy usta öğretici Firdevs Yanku ile sergiyi gezdi.

Sergide memnuniyetini dile getiren Müftü Sebahattin Turan, "Yaklaşık iki buçuk ay önce ilçemizde Müftü Ömer Faruk Bilgili Diyanet Gençlik Merkezinde usta öğretici hocamız Firdevs Yanku’nun verdiği ebru kursu sonunda burada öğrencilerimizin sergisini ziyaret ediyoruz. Öğrencilerimiz iki buçuk ayda bu kadar çok ve güzel çalışma oluşturmuşlar. Buraya çocuklarını gönderen velilerimize, gençlerimize ve kurs hocamız Firdevs Yanku’ya teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Ömer Ceylan