Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik 81 il müftülüğü koordinesinde seminerler düzenleniyor.

Bu kapsamda Espiye İlçe Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek olan 70 umreci için uygulamalı "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Espiye Müftü Vekili Ömer Çınar, Müftülük Vaizi Gülgün Hoşnut Göl ile din görevlileri birer konuşma yaptı.

Müftü Vekili Ömer Çınar, "Amacımız, kutsal topraklara umre ibadeti için gidecek olan vatandaşlarımızı bilgili, bilinçli bir şekilde uğurlamak ve oradaki umre ibadetini usulüne uygun yaparak kazasız belasız günahlarından arınmış bir şekilde tekrar sevdiklerine, memleketlerine döndürmektir. Duaların makbul olduğu o kutsal yerlerde başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslümanlar için dua ediniz." dedi.

20240208 U M R E S E M I N E R02

Müftülük Vaizi Gülgün Hoşnut Göl ise yaptığı konuşmada, "Umre ibadetini yerine getirmek üzere kutsal beldelere gidiyorsunuz. Orada renkleri farklı, dilleri farklı, kültürleri farklı pek çok insan göreceksiniz. Bu insanların tamamının aynı gaye için orada bulunduklarını ve hepsinin Adem’in çocukları olduğunu unutmayınız. Ayrıca görevlilerin sizlere sunacağı hizmetlerden yararlanınız ve kurallara riayet ederek temizliğe dikkat ediniz." dedi.

Seminerin ardından umrecilere Espiye Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından aşı yapıldı.

Seminere umre görevlisi Mehmet Işık, Mustafa Arslan ile umreye gidecek vatandaşlar katıldı.

Editör: Giresun Müftülüğü