Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gaziantep Yüksek Öğrenim Öğrenci Kız Yurdunda kalan ve bu yıl çeşitli fakültelerden mezun olan öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi.

Programda öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Sizleri geleceğe uğurlayacağımız bu mezuniyet programında, heyecan ve mutluluğunuzu paylaşmanın gururu içindeyiz. Her şeyden önce, yılları geride bırakıp da mezun olma aşamasına gelmenizden dolayı hepinizi en içten duygularımla kutladığımı belirtmek isterim. Dört yıl süren zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Kendinize, ailenize, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumluluğu olan önemli görevler alacaksınız ve kariyer basamaklarını hızla tırmanacaksınız. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar bizleri de onurlandıracaktır. Sizlerin ne pahasına olursa olsun kazanmanın değil, hakkıyla, alınteriyle, etik ilkelere dikkat ederek kazanmanın çabası içinde olacağınıza inanıyorum. Eminim ki her biriniz, çalışma hayatında dürüst, ahlaklı, kendine güvenen gençler olarak bu ülke için değerli hizmetlerde bulunacaksınız. Biz de sizlerin başarılarınız ile övüneceğiz, gurur duyacağız. İşinizi zamanında ve doğru yapmak, disiplinli ve düzenli çalışmak, yaşam felsefenizin bir parçası olsun. Hayatınız boyunca daima, haktan, adaletten, barıştan, sevgiden, saygıdan, kardeşlikten, paylaşmadan, yardımlaşmadan yana olun, bu değerlerin savunucusu olun, bu ülke için umut olun." dedi.

antep-tdv-mezuniyet-22

Öğrenci velileri ile TDV Yurt Müdürlüğüne de ayrıca teşekkür eden Müftü Hazırlar, TDV Yurdunda kalmanın bir ayrıcalık olduğu, buradan mezun olan öğrencilerin artık hayatları boyunca içlerindeki TDV sevgisini kaybetmemeleri ve TDV Gönüllüsü olarak ülkemizde ve dünyanın değişik yerlerinde yapılan faaliyetleri desteklemeleri konusunda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Ney ve ilahi dinletisi sonrası mezun öğrencilerin konuşmalarıyla devam eden program, belge ve hediye takdimiyle sona erdi.

Programa Dr. Hüseyin Hazırlar'ın eşi Serap Hazırlar, İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Tdv Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Ferah Aksoy, öğrenci ve velileri katıldı.

Editör: Ömer Ceylan