Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla sürdürülen 2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na destek oldu.

TDV Eskişehir Şubesine kurban bağışında bulunan Müftü Gerek, vekaletle kurban kesmenin önemine değindi.

Kurban ibadetinin hem Allah’a yakınlaşma hem de kardeşlik bağlarını güçlendirme vesilesi olduğunu belirten Gerek, "Kurban ibadeti, bizim imanımızın ve teslimiyetimizin bir göstergesidir. Aynı zamanda kurban ibadeti, bizim kardeşlerimizle dayanışmamızın da bir ifadesidir. Bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız iş birliğiyle ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla vekaletle kurban organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyon sayesinde hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşıyoruz." dedi.

Gerek, Türkiye Diyanet Vakfının yaptığı hizmetlerle takdir topladığını ifade ederek, "Türkiye Diyanet Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında pek çok hayır işine imza atmıştır. Camilerden eğitim kurumlarına, yetimlerden engellilere kadar birçok alanda hizmet vermiştir. Bu vesileyle ben de kurban vekaletimi Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesine veriyorum. Tüm hayırsever vatandaşlarımızı da bu hayra ortak olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şube Yöneticisi Yasin Gökalp, Müftü Gerek’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.

Editör: Ömer Ceylan