Lüleburgaz'da Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umreye gidecek 85 kişi düzenlenen törenle kutsal beldelere uğurlandı.

Tarihi Sokullu Mehmet Paşa Camii önünde düzenlenen tören, Hafız İsmail Semiz’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan kasideler, ilahiler ve tekbirlerin ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş, umre yolcularına şöyle hitap etti:

"Kutsal toprakların şanslı yolcuları, Cenabıhak inşallah her şeyden evvel yolculuğunuzu mübarek eylesin. Umre yolculuğunu çok iyi değerlendirelim. Hayatımızda bu 20 günümüz bizim için altın kıymetinde olsun. Oraya giden kardeşlerimize en çok sabrı tavsiye ediyoruz. Sabır iki türlü olacak. En başta nefsimizin isteklerine, şeytanın bir takım vesveselerine karşı koyarak sabır göstermek. İkincisi ise, ibadetlerde ısrar etmek suretiyle bu hususta da sabır gösterilmelidir. Kendinize, yakınlarınıza, bu günlerde kan ağlayan İslam alemine, memleketimize, milletimize, özellikle şu anda ülkemizin dışında ülkemizin güvenliği, milletimizin selameti için harekat düzenleyen ordumuz için sizlerden dua bekliyoruz."

Umrecilere ibadetlerini daha da arttırmalarını tavsiye eden Müftü Eviş, "Mekke’ye gittiğinizde dostunuz, arkadaşınız Kabe olacak. Hayatınızda nice günler, haftalar geldi ve geçti, buda gelip geçecek. Otellerinizi sadece dinlenmek için kullanın, bunun dışındaki zamanınızın tamamını ibadete ayırın. Dinlenme dışında ki tüm vakitlerde Mekke’de arkadaşınız Kâbe, Medine de ise sevgili peygamberimizin Ravza-ı Mutahharası olsun, az uyuyun, çok ibadet edin." ifadelerini kullandı.

Sonrasında Kafile Başkanı Pehlivanköy Müftüsü Onur Berat Örer tarafından yapılan dua ile umreciler kutsal yolculuğa uğurlandı.

Törene Lüleburgaz Müftüsü Sabri Demir, din görevlileri ve umrecilerin yakınları katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 20 günlük Umre için yolculuğa çıkan 85 kişilik kafile, umre programı kapsamında gittikleri kutsal topraklarda, 3 gün Medine ve 17 gün Mekke’de olmak üzere toplam 20 gün kalacak.

Editör: Ömer Ceylan