Samsun İl Müftülüğü tarafından 17 ilçe müftülüğünde görevli 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Erken yaşta çocukların eğitimi bizler için ayrı bir önem arz etmektedir. Karakterinin henüz oluşum safhasında, ahlak gelişiminin başlangıcında çocuklarımıza eğitim imkanı sunabilmek bizler için eşsiz bir nimet. Peygamber Efendimiz bizlere bu konuda yine en güzel örneği sunarken 'Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara namaz kılmayı öğretiniz' buyuruyor. Bizler de onun örnekliğinde çocuklarımıza eğitim sunarken burada birçok güzelliği hedefliyoruz. Namaz kılmasını öğrenen bir çocuk, ondan önce pek çok şeyi öğrenmiş oluyor. Esasında buradaki vurgu sadece namaz kılma meselesi değil. Sevgiyi, saygıyı, Rabb'ini, Peygamberini, kitabını öğrenmesi söz konusu. Bütün bunları o yaşa kadar öğrenmiş olma imkanı sunuyoruz çocuklarımıza." dedi.

Müftü Çakır, "Kurslarımızda peygamberimizi tanıyan çocuklar sevgi, saygı, nezaket, zarafet, hak-hakikat, iyilik, ana-baba, akraba ve yakınlara hürmet ve Kur'an'ın bütün güzelliklerinin yaşandığı örnek bir hayatı görecekler. Diğer yandan bu kurslarda çocuklarımız, el becerileri başta olmak üzere fiziksel ve duygusal dünyalarını geliştirecek etkinlikler yapıyorlar. Bu şekilde  çocuklarımıza karakter yapıları oluşurken katkı sağlamak, onların yanında olmak istiyoruz. Toplam 171 kursumuzda 317 sınıfımızla hizmet veriyoruz. Bu noktada elbette başarılı olmamızın; çocuklarımızın fiziksel, psikososyal, duygusal ve ruhsal açıdan gelişimlerini destekleyecek bir eğitim imkanı sunabilmemizin önemli unsuru sizlersıniz Kıymetli Hocalarım. Kendimizi yetiştirdiğimiz, alanımızda yetkin olduğumuz ölçüde yaptığımız işte başarılı olur, minik çocuklarımız gönüllerine, dünyalarına ulaşmış ve onları kazanabilmiş oluruz.” şeklinde konuştu.

17 İlçeden toplam 350 öğrticinin katıldığı 3 oturum şeklinde planlanan eğitim seminerinde, "Kur’an Kursu Öğreticiliği Formasyonu", "Okul Öncesi Dönemde Sınıf Yönetimi ve Etkili İletişim" ve "Rehberlik” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Editör: Ömer Ceylan