Sivas İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ahmet Celalettin Altunkaya, kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfına verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na, önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de toplumun tüm kesimlerinden destek yağıyor.

Sivas İl Müftüsü ve TDV Sivas Şubesi Başkanı Ahmet Celalettin Altunkaya da kurban vekaletini TDV’ye vererek organizasyona destek oldu.

Burada bir açıklama yapan İl Müftüsü Altunkaya 2022 yılında Türkiye Diyanet Vakfı’na  525 bin 550 hisse kurban bağışı yapıldığını hatırlatarak, "Türkiye Diyanet Vakfımıza 2022 yılında  525 bin 550 hisse kurban bağışı yapıldı. Bu kurbanlarımız yurt içinde 81 il 922 ilçe, yurt dışındaysa 82 ülke 375 bölgede bizzat gönüllü ve görevlilerin nezaretinde  kesilerek 21 Milyon 897 bin 917 kişiye dağıtıldı."  bilgisini paylaştı.

Türkiye Diyanet Vakfının 30 yıllık kurban tecrübesiyle hayırseverlerin vekalet verdiği toplam 3 Milyon 916 bin 723 hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyleyen Müftü Altunkaya, "Bu yılda aynı duygu ve gönüllülükle başta deprem bölgemiz olmak üzere, bayrağımızın gölgesinde, hilalin kuşattığı dünyayı iyilikle sarmak için mazlumların elinden tutmaya devam edeceğiz." dedi.

Sivas halkına da teveccühlerinden dolayı teşekkür eden Altunkaya, "Sivas halkımızın da TDV’nin kurban vekaleti kampanyasına destekleri hamdolsun devam ediyor. Kurbanlarını, bağışlarını ve dualarını, yeryüzündeki mazlum ve muhtaçlarla paylaşan tüm halkımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum." ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından TDV görevlisi Gökhan Ülger, İl Müftüsü Altunkaya’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek vekaletle kurban bağış makbuzunu takdim etti.

Editör: Ömer Ceylan