Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde 11. sınıf öğrencisi hafız Benli, yarışmaya dair Anadolu Ajansı muhabirine konuştu.

Bulunduğu ortamı çok beğendiğini ve çeşitli ülkelerden gelen hafızlarla bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Benli, “Mısır’daki bu yarışmaya Türkiye’yi hafızlık dalında temsil etmeye geldim.” dedi.

Benli, "Hedefim tabii ki Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek. Bunun bilincindeyim. O sebeple de çalıştım, didindim. İnşallah burada da güzel bir dereceyle olmazsa en iyi şekilde temsil ederek bu çabayı neticelendirmeyi yüce rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

- "Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum”

Mısır’daki yarışmada Türkiye’yi Arapça kaside ve ilahi alanında temsil eden bir diğer Türk yarışmacı Eyyüp Ensar Kılıç da “Burada olmaktan mutluyum, gurur duydum. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.” diye konuştu.

Antalya’da imamlık yapan Kılıç, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın uygun görmesiyle birlikte Mısır’da 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Arapça İbtihal Yarışması'na uygun görüldük ve Arapça ibtihal dalından buralara geldik. İnşallah birazdan da yarışmamız olacak. Elimizden geldiğince Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmeye çalışıyoruz."

Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Mısır halkı ve yetkililerine teşekkür eden Kılıç, “Her yarışmacı girdiği yarışmayı kazanmak ister. Ülkesi adına katılmışsa ülkesine bir derece götürmek ister, biz de istiyoruz.” dedi.

Kılıç, yarışmada "Ya Seyyid el-Kevneyn Ci’tuke Kasiden" ile "Mevlaya İnni Bi Bebik" Arapça kasidelerini seslendirdi. Kılıç, seslendirdiği kasidelerle jüri üyelerinin yanı sıra dinleyicilerin de beğenisini topladı.

- Uluslararası Hafızlık ve İbtihal Yarışması nedir?

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve İbtihal Yarışması, Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli’nin onayı ve desteğiyle Port Said Valisi Tümgeneral Adil Gadban tarafından her yıl Port Said kentinde organize ediliyor.

Katılımcı ülkeler arasında Türkiye'nin de yer aldığı, yarın sona erecek yarışmaya 50’den fazla ülkeden yarışmacılar katılıyor.

Kaynak: AA