İşgalci İsrail tarafından abluka altında tutulan mazlum Filistinliler için Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) “Özgür Filistin’in Yanındayız” yardım kampanyası başlatıldı.

İstanbul

İstanbul Ümraniye İlçe Müftülüğüne bağlı Parseller 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıkları Filistinli kardeşleri için bağışladı.

Kendileri küçük yürekli kocaman olan minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Kur’an kursu öğreticileri rehberliğinde TDV Ümraniye Şubesine teslim etti.

Filistin için başlatılan yardım seferberliğine katılan miniklere teşekkür eden İlçe Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Abdulkerim Çelik, "Müftülüğümüze bağlı 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören minik öğrencilerimizin haçlıklarını Filistin’e gönderilmek üzere bize teslim etmeleri bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı güzel yavrularımızı, ailelerini ve öğreticilerini tebrik ediyorum." dedi.

Kars

Kars İl Müftülüğüne bağlı Hz. Ali 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, "Özgür Filistin’in Yanındayız" kampanyasına destek oldu.

Mazlum ve mağdur Filistinliler için başlatılan kampanyaya 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarla destek oldu.

Minik öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Hamza Bayram, “Minik öğrencilerimiz, Kur'an kursu öğreticilerinden Peygamberimiz Efendimiz (sas)’in ‘Müslüman, Müslümanın kardeşidir’ hadis-i şerifini öğrendikten sonra kocaman yürekleriyle Filistinli kardeşleri için kumbaralarını birleştirerek toplanan yardımları Filistinli çocuklara ulaştırılmak üzere bizlere teslim etti. Yavrularımızın hepsini duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Ammar Esenkal