Kulp İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez 4-6 Yaş Kur'an Kursunda eğitim gören öğrenciler, Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep Sağlam rehberliğinde Merkez Camii’ni ziyaret etti.

Din Görevlisi Mehmet Kocaağa öğrencilere, değerler eğitimi ve sosyal etkinlikler kapsamında yapılan ziyarette caminin bölümlerini tanıttı.

Kulp İlçe Müftüsü Hakan Çağıran, "Geleceğin cemaati ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza Kur’an kurslarımızda zaten manevi değerlerimizi öğretiyoruz. Bunu teorikten pratiğe dökmek için yavrularımızı Allah'ın evine götürüp, manevi değerlerimizi Allah, Peygamber, cami ve bölümlerini tanıttık. Rabbim, hepimize çocuklarımızı İslam dinine uygun yetiştirmeyi nasip etsin." diye konuştu.

çedes-bağlar-11

- Öğrenciler Ebru sanatı ile tanıştı

Öte yandan Bağlar İlçe Müftülüğü tarafından "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bağlar Diyanet Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı Abidin Güzel rehberliğinde Ebru sanatı ile tanışan öğrenciler, farkındalık oluşturdu.

çedes-bağlar-22

Unutulmaya yüz tutmuş sanatın yaygınlaşmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe dair konuşan Din Hizmetleri Uzmanı Abidin Güzel, şunları kaydetti:

"Bağcılar İmam Hatip Ortaokulu ile 'Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında gençlik faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda, Bağlar gençlik merkezine öğrencilerimizi getirdik gençlik merkezinde Ebru sınıfında öğrencilerimiz tek tek Ebru hocası gözetiminde ebru sanatı ile ilgili çalışmalara katıldı. Sanat ve sportif birçok faaliyette bulundular. Bu tür çalışmalar öğrencilerimizin okul dışında sanat ve spor faaliyetleriyle daha iyi haşır neşir olmalarını sağlamaktadır."

Editör: Ammar Esenkal