11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Espiye İlçe Müftülüğüne bağlı Mescid-i Aksa 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri sevinçlerini etkinlikle kutladı.

Programda, İlçe Vaizi Gülgün Hoşnut Göl, çocuklara Ramazan ayının güzelliklerini anlatarak, minik öğrencilerin, manevi değerlerini pekiştiren etkinlikle Ramazan'ın sevincini yaşadığını ifade etti.

Öğrencilerde Ramazan ayı ve Ramazan değerlerine dair farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Göl, “Kur’an kursu öğreticilerimiz, çocuklar için çeşitli etkinlikler ve hediyeler hazırlayarak Ramazan ayını kurslarda coşkuyla yaşatıyor. Her gün farklı bir etkinliğin yer aldığı çalışmalarda minikler hem mutlu oluyor hem de Ramazan heyecanını yaşıyor.” dedi.

20240326 R A M A Z A N S E N L I G I01

Etkinlik kapsamında, Ramazan'ın geleneksel değerlerinden olan Hacivat ve Karagöz perde oyunu oynatıldı. Nasrettin Hoca draması canlandırılarak, çocuklara türlü türlü maniler bilmeceler ve fıkralar anlatıldı.

Ramazan Şenliği'nin sonunda çocuklara pamuk şekeri ve ramazan şerbeti ikram edildi.
 

Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Ramazan Şenliği düzenlenmesinde emeği geçenlere, katkısı olanlara, kurs öğreticilerine teşekkür etti.

Editör: Giresun Müftülüğü