Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından gerçekleştirilen anma programı, Sütçü İmam’ın Bektutiye (Çınarlı) Camii avlusundaki kabri başında Kur’an-ı Kerim tilaveti, İl Müftüsü Abdurrahman Kotan’ın yaptığı dua ile İstiklal Mücadelesinde Sütçü İmam gibi milli mücadele kahramanları, şehitler ile depremde vefat edenler rahmet ve minnetle yad edildi.

sütçü-imam-dualarla-anıldı-11

Akabinde KSÜ Merkez Camii'nde mevlüt programı düzenlendi.

Program sonrası Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, "Milletlerin tarih sahnesinde dönüm noktası olan zaman dilimleri vardır. Bu zaman dilimleri tarihin seyrini,akışını değiştiren olayları ortaya çıkarır, zor zamanlarda öncü şahsiyetler çıkarır. Milletimiz tarihte pek çok kahramanlar yetiştirdi. Bunlardan birisi de bu topraklarda yetişmiş milli mücadelenin öncü şahsiyetlerinden, Türkiye'de İstiklal Mücadelesinin kıvılcımını ateşleyen, ilk kurşunu atanlardan, Kahramanmaraş'ın ve Türkiye'nin gururu kurtuluşun önder ve rehber isimlerinden olan Sütçü İmamdır. Fransızların bu toprakları işgalinde  bacılarımızın üzerindeki örtüye el uzatıldığında namusu vatanı korumak üzere hareke geçmenin  ismidir. Ecdadımızın, atalarımızın yaptığı bu mücadelesini unutmamak için Sütçü İmam'ın bugün vefatının 101. yıl dönümünde  bir kez daha gururla, rahmet ve dualarla yad ediyoruz." dedi.

Anma programına Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kurum Müdürleri, üniversite akademik personeli ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ömer Ceylan