Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "2023 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri yurt içinde ve yurt dışında devam ediyor.

Hafta kapsamında il ve ilçe müftülüklerince "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferanslar düzenleniyor.

altındağ-konferans-11

Ankara/Altındağ

Altındağ İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde Melike Hatun Camii Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Ankara Vali Yardımcısı Zafer Orhan, Diyanet İşleri Baskan Yardımcısı Doç.Dr.Selim, Ankara il Müftüsü Dr.Hasan Çınar, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açış konuşmasını Altındağ İlçe Müftüsü Orhan Örnek yaptı.

İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar, yapmış olduğu selamlama konuşmasında Müslümanlar  olarak, Peygamberimizi (sav) bir gün, bir hafta değil bir ömür boyunca anmamız, onu anlamamız ve hayatımızı onun yolunda geçirmek için gayret etmemiz gerektiğini ifade ederek Mevlid-i Nebi Haftasının kalplerdeki Peygamber sevgisinin artmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, "Bir müslüman için Peygamber sevgisinin imanın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Argun, Allah’ın sevgisine, affına ve merhametine ulaşmanın yolunun, Hz. Muhammed’e (sas) tabi olmaktan ve onun yolunu takip etmekten geçtiğini dile getirerek Hz. Muhammed (sas)'in yolunda iman ve istikamet üzere yürümenin, onun yaşantısını örnek almanın, sünnetini hayata tatbik etmenin, en büyük ideal olması gerektiğini belirtti.

mamak-konferans-11

Ankara/Mamak

Mamak İlçe Müftülüğünce düzenlenen programa, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açış konuşmasını Mamak İlçe Müftüsü Celil Karaca yaptı.

İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, yapmış olduğu selamlama konuşmasında Mevlid-i Nebi Haftasının kalplerdeki peygamber sevgisinin artmasına vesile olması temennisinde bulunarak katılımcılara teşekkür etti.

Sonrasında Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans verdi.

mamak-konferans-22

Program sonunda, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Türkiye geneli Kur’an Kursu öğreticileri arasında 4-6 yaş öğrencilerine yönelik etkinlik yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Mamak Furkan Kur'an Kursu Öğreticisi Melike Meral'e Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı tarafından plaket takdim edildi.

Isparta

Atabey İlçe Müftülüğü tarafından "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans gerçekleştirildi.

ısparta-mevlidi-nebi-konferansı-11

İl Müftüsü Şahin, "Hz. Muhammed (sas)  istikamet üzere yaşayan dürüst bir insandı. Hangi dine mensup olursa olsun, onu tanıyan herkes, Peygamber Efendimizin (sas) güvenilir oluşuna, doğruluğuna, dürüstlüğüne, hiçbir zaman yalan söylemediğine ve ahdini bozmadığına yani istikamet üzere bir hayat yaşadığına vurgu yapmıştı. O halde bizler de emanete hıyanet etmeyen, emaneti ehline veren ve insanlar tarafından güvenilen birer el-emin olmalı ve istikamet üzere dosdoğru bir hayat yaşamalıyız." diye konuştu.

Tekirdağ/Ergene

Ergene İlçe Müftülüğünce Ergene Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, Müslümanın istikamet üzere dosdoğru olması gerektiğini Peygamberimizin örnek hayatının bizlere bunu öğrettiğini söyledi.

tekirdağ-konferans-11

Açılışta konuşan Ergene İlçe Müftü Vekili Ali Rıza Doğan ise tüm katılımcılara teşekkür etti.

4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahi gösterisi ve din görevlilerinin musiki dinletisi ile devam eden program, hediye takdimi ile sona erdi.

İstanbul/Ataşehir

Ataşehir İlçe Müftülüğünce gerçekleştirilen konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, "Dindarlığımızı ancak istikamet ile muhafaza edebiliriz." dedi.

ataşehir-konferans-22

Argun, "Günümüzde ahlaksız dindarlık sendromu ortaya çıkmıştır. Din, Allah ile kul arasında olmanın ötesinde kişiyi ve toplumu kuşatır. Bu çağda bireysel dindarlığımızı ancak istikamet ile muhafaza edebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ataşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy da tüm katılımcıların haftasını tebrik etti.

Programda Ataşehir Müftülüğü Tasavvuf Korosu musiki dinletisi gerçekleştirdi.

ataşehir-konferans-11

Program sonrası Ataşehir Müftülüğünü ziyaret eden Doç. Dr. Argun, Müftü Aksoy’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İstanbul/Beykoz

Beykoz İlçe Müftülüğü Manevi Destek Birimi tarafından Beykoz Devlet Hastanesinde "Mevlid-i Nebi" programı düzenlendi.

Hastane yönetimi, sağlık personeli, hasta ve hasta yakınlarına yönelik hazırlanan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi ve musiki dinletisi ile başladı.

Programda konuşan Beykoz İlçe Müftüsü Muhammed Likoğlu, Hz. Peygamber’in rehberliğinin önemine vurgu yaparak onun yoluna sıkıca bağlanmanın önemine değindi.

beykoz-hastane-11

Program sonunda katılımcılara Diyanet yayınlarından çeşitli kitapların hediye edildi.

İstanbul/Adalar 

Adalar İlçe Müftülüğü tarafından Büyükada Anadolu Kulübünde "Hz Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferansa Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan konuşmacı olarak katıldı.

adalar-konferans-22

Maltepe Cumhuriyet Camii İmam Hatibi Muhammed Said Sezer'in Kur'an-ı Kerim ile başlayan program, İlçe Müftüsü Adem Özdemir'in açış konuşmasıyla devam etti.

Büyükada Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şuule Pınar tarafından okunan "Kırk Yaşındasın" şiirinin ardından Üsküdar Belediyesi Barbaros Güzel Sanatlar Akademisi öğrencileri tarafından okunan ezgi ve ilahiler katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

adalar-konferans-11

Daha sonra Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan tarafından "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans verildi.

İstanbul/Üsküdar

Üsküdar İlçe Müftülüğünce "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında konferans programı düzenlendi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezindeki programa Prof. Dr. İskender Pala konuşmacı olarak katıldı.

Üsküdar Müftüsü İbrahim Yavuz’un açılış konuşmasıyla başlayan programda Müftü Yavuz tüm katılımcıların haftasını tebrik etti.

üsküdar-mevlidi-nebi-konferansı-22

Pazarbaşı Camii İmam Hatibi Adem Bilgetay'ın Kur’an-ı Kerim tilavetini gerçekleştirdiği programda Çamlıca Camii Müezzini Mustafa Alphayta kaside okudu.

Programa Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, mülki amirler, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri ile vatandaşlar katıldı.

üsküdar-cami-11

Öte yandan Üsküdar İlçe Müftülüğüne bağlı Valide Atik Camii'nde ailelerin katılımıyla Mevlid-i Nebi programı gerçekleştirildi.

Programda konuşan Üsküdar Vaizi Mustafa Çınar, "Bizler Rabbimiz Allah’tır dedikten sonra bu istikamette hayatımızı yaşarsak Allah-u Teala ölüm esnasında, kabirde ve kıyamet gününde hiçbir korkuyla, hüzünle karşılaşmayacağımızı bizlere haber veriyor. O halde gelin hayatımızı Resulüllah Efendimizin çizdiği çizgide istikamet üzere yaşamaya gayret gösterelim. Kur’an ve Sünnetten ayrılmayalım." dedi.

Okunan Hatm-i Şeriflerin duasının yapılmasının ardından camide beş yıl boyunca devam eden Pazartesi sohbetlerine ailece katılım gösteren 25 aileye kitap hediye edildi.

Program Sakal-ı Şerif ziyareti ve yapılan ikram ile sona erdi.

pınarbaşı-mevlidi-nebi-11

Kayseri/Pınarbaşı

Pınarbaşı İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

pınarbaşı-mevlidi-nebi-33

Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi Salonu’ndaki program Pınarbaşı İlçe Müftüsü Muhammet Ertugay ve Kaymakam Vekili Mesut Bolat’ın konuşmalarıyla başladı.

pınarbaşı-mevlidi-nebi-22

Sonrasında kürsüye gelen İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "İman ve istikamet hususunda Müminler için en güzel örnek, hiç şüphesiz Peygamber Efendimiz (sas)’dir. Değerli anneler, babalar ne olur çocuklarımıza destek olalım. Toplum olarak gençlerimize, çocuklarımıza destek olalım da istikametten ayrılmasınlar. İstikamet üzere yaşarsak cennete gireriz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan