Kars İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Yunus Emre Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun olan 33 öğrenci için "Hafızlık ve İlmi İcazet Merasimi" düzenlendi.

Merasime Kars Valisi Ziya Polat, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Müftüsü Hamza Bayram, Ardahan İl Müftüsü Adem Karadeniz, kurum amirleri, STK temsilcileri, Kur’an kursu öğrencileri ile aileleri katıldı.

Hafızların tekbir ve salavatlar eşliğinde salona girdiği anda hafızların yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Kars Valisi Ziya Polat, hafızlığın ve Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin önemine değinerek hafızlarımızı ve onları yetiştiren hocaları ve ailelerini tebrik etti.

kars-hafız-icazet-44

Hafızların sevincine ortak olan Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt ise "Hafızlık Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimettir, payedir. Çünkü hafızlık insanın aklını, kalbini, sadrını canlı bir mushafa dönüştürmesidir. Bunun için emanetiniz kutlu, şerefiniz daim olsun. Bu büyük şerefi taşıyabilmek iki büyük şarta bağlıdır. Bu iki şartı yerine getirmediğinizde gerçek manada hafız olamayacağımızı aklımızdan çıkarmayalım. Birincisi femi muhsinden fehm-i muhsine diyoruz. Sadece okumak yetmez aynı zamanda anlamak da gerekiyor. Fehm-i muhsinden de hulki muhsine, yani hafızlığı taşımanın ikinci şartı da yaşamaktır. Kuran'ı yaşadığımız zaman gerçek şerefi taşımış oluruz. Kuran' ezberleyeceğiz, güzel bir hafız olacağız, ancak anlamak ve yaşamak şartlarını da yerine getirerek Kuran'ın ahlakıyla ahlaklanacağız." diye konuştu.

kars-hafız-icazet-33

Açılışta konuşan Kars İl Müftüsü Hamza Bayram, hafızlık icazeti alan tüm öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek katılımcılara teşekkür etti.

kars-hafız-icazet-22

Konuşmaların ardından hafızların kısa sureleri tilavet etmesi ve yapılan dua ile program sona erdi.

kars-hafız-icazet-55

Programın sonunda protokol üyeleri tarafından hafızlara icazet ve başarı belgeleri ile hediyeleri verildi.

Editör: Ömer Ceylan