Türkiye genelindeki il ve ilçe müftülükleri tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası", "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanıyor.

Adana02

Adana

Adana İl Müftülüğü ve Adana Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü tarafından kurumda görevli personele "Mevlid-i Nebi Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görevli manevi rehber Mustafa Yılmaz ve Mehmet Selim Alkan, Hazreti Peygamber’i anmak ve hatırlamak için düzenledikleri etkinlikte, personele gül hediye etti.

Etkinlikle ilgili manevi rehberler, "Bu anlamlı günde Hz. Peygamber’i hatırlatmak adına O’nun simgesi olan gül ile birlikte lokum dağıttık. Manevi rehberlik birimi olarak ‘Peygamberin Hayatını Okuyoruz’ kampanyası başlattık. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan ‘Peygamberimizin Hayatı’ isimli kitabı yükümlülere hediye edeceğiz." diye konuştu.

Mevlid-i-Nebi-coşkusu-başladı

Karaman

Karaman İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası" münasebetiyle şehrin belirli yerlerinde tanıtım standı açıldı.

Açılan stantlarda hafta boyunca yapılacak olan etkinliklerin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Eskişehir

Eskişehir'de "Mevlid-i Nebi" coşkusu tarihi Odunpazarı Hamamyolunda başladı.

İl Müftülüğünce açlışı gerçekleştirilen stantta İl Müftüsü Bekir Gerek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatını, örnekliğini ve mesajlarını anlattı.

eskişehir-mevlid-i-nebi-11

Müftü Gerek, Kur’an ve Peygamberimizin iman ve istikamet konusunda bizlere rehber olduğunu belirterek "Peygamberimiz, Kur’anı rehber edinerek, dosdoğru bir hayat sürdü. O, bize hem dünya hem de ahiret saadetinin yolunu gösterdi. Bizzat Cenab-ı Allah’ın emriyle Peygamberimiz (sav)'in sünnetine uymak, O'nu sevmek ve O'na itaat etmek, bizim için en büyük kurtuluştur." dedi.

eskişehir-mevlid-i-nebi-33

Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Gül’ün de katıldığı programda, vatandaşlara Peygamberimizin hayatını anlatan kitaplar, broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Editör: Ammar Esenkal