Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Mardin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Mardin Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yunus Yüksel konuşmacı olarak katıldı.

"Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yüksel, "Kurban canımızın ve malımızın Allah’a teslimiyetin en güzel göstergesi ve ifadesidir. Kurban ibadetinin toplumda daha bilinçli bir şekilde yerleşmesi, yaygınlaşması ve halka ulaşması anlamında bizlere çok önemli görevler düşmektedir. Onun için kurbanı çok iyi anlayıp anlatmamız gerekir. Çünkü bizler hayır ve iyilik hareketinin birer parçalarıyız." dedi.

Mardin İl Müftüsü Sayın Ali Hayri Çelik ise "Kurban öyle bir ibadet ki, Allah (c.c.) ibadetlerin şekilden ziyade özüne dikkat çekmek üzere örnekliği kurban üzerinden vermiştir. Vekaletle inşa edilen kardeşlik köprülerine vesile olan bu güzel organizasyonda Allah’a bizleri istihdam ettiği için hamd ediyoruz. Rabbim milletimizdeki bu güzel ahlak-ı hamidiyeyi kıyamet sabahına kadar var etsin, bizi de bu hayırlı ve kutlu yolda hizmetkar eylesin inşallah." şeklinde konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan