Kamor Millet Bahçesi’nde düzenlenen program selamlama konuşmaları, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, 4-6 yaş grubu öğrencilerin ilahi, 15 Temmuz Marşı, ezan, sala, Hz. Fatıma şiiri ve işaret dili ile Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, “Geleceğimizin teminatı çocukları camilerde bu etkinliklerde görmek bizler için gurur verici, bizlere bu güzel ve duygu dolu atmosferi yaşattıkları için, başta Müftümüze, İlçe Müftümüze, hocalarımıza, velilerimize ve tabi ki de çocuklarımıza teşekkür ederim.”

Mardin Müftüsü İsmail Çiçek ise “Üzgünüz! Çünkü camilerimizin gülleriyle son günlerimiz” dedi ve şöyle devam etti:

“Üzgünüz! Çünkü camilerimizin gülleriyle son günlerimiz. Sevinçliyiz! Geleceğimiz olan evlatlarımızın öğrendiklerinden bölümler izleyeceğiz.

İki ay önce, yaz Kur’an kurslarımız başladığında ‘bayram günümüz’ demiştik. Dünyanın en masum varlıkları, en masum mekânlarda bize misafir olmuşlar; en güzeller, en özele muhteşem yakışmışlardı.

‘Camiler Çocukla Dolsun, Ahlâkı Kur'an Olsun’ şiarıyla, çocuklarımızı mabetlerin gölgesinde yetiştirmeye çalıştık. En Yüce Kitap onlarla süslendi. Emanetlerimize, emanetimize sımsıkı sarılmayı, Hz. Yahya’ca öğrettiğimiz ve öğrendiğimiz mekânlar, onlarla cıvıl cıvıl doldu taştı. Camide büyümelerini arzuladık, büyüklenmelerini istemedik. Bu gün caminin ilgilendiği çocuğun, yarın cami ile ilgilenen yetişkin olacağına iman ettik.

Onlara en büyük hediyemizin, Allah'ın her birisine özel olarak gönderdiği mektup niteliğindeki Kitab-ı Hakîm’i öğrenmeleri, Peygamberimizi tanımaları olduğunun bilincindeyiz. Bırakacağımız en değerli mirasın güzel ahlak, iyi bir hayat olduğunun şuurundayız. Minik yüreklerine yerleştireceğimiz en değerli şeyin Allah'ın sevgisi olduğunu biliyoruz. Doğru okuyabildiğimiz Kur’an-ı, doğru anlayabilmeyi ve doğru yaşayabilmeyi temenni ediyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan