Mardin Müftülüğünce Mardin Havalimanında yapılan uğurlama programına; Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili katıldı.

Kafile Başkanı İsmail Çiçek, “bir kaç saat sonra son Peygamber’in Ravza’sına misafir olacağız. Oradan da birkaç gün sonra Allah’ın nazargahı olan Kâbe’yi tavaf edeceğiz inşallah” dedi. 

Müftü Çiçek, Hacca gitme şansını yakalayanlar olarak bahtiyar olduklarını, hacı adaylarından başta Valimiz olmak üzere hacca gitmek isteyenlere dua etmelerini istedi. Medine’den Mekke’ye geçerek her hacı adayımızın ihrama gireceğini, ihram’ı giymekle aslında kişinin sağ iken kendini kefenleme provası yaptığını dile getirdi. Bu süreçte sabırlı olmalarını,  Allah’a bol bol istiğfar etmelerini istedi. 

Bugün itibariyle Mardin’den hac farizalarını yerine getirmek amacıyla kalbi yanıp tutuşan ve Diyanet ve acentelere kesin kayıt yaptıran toplamda 744 Mardinli hemşerimizin bulunduğunu ve ilk kafile olarak 170 kişinin bugün Medine’ye hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın da hacı adaylarımıza kısa bir konuşmasının ardından, Valilik “Mardin Masa” birimi tarafından hacı adaylarına çeşitli ikramlar yapıldı. 

Kafile, hacı adaylarının akrabalarından helallik alındıktan sonra Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı’ının duasıyla uğurlandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan