Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından başlatılan “Filistin İçin Ben de Varım” temalı etkinliğe bir destek de minik öğrencilerden geldi.

TDV Gençlik Merkezi 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun minik öğrencileri "Filistin İçin Biz de Varız" diyerek etkinlik düzenledi.

TDV Gençlik Merkezi 4-6 Yaş Kur’an Kursunda düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler, Filistinde şehid olan arkadaşları için Fatiha suresini okudu. "Elimi Tut Kudüs" şiirini seslendiren minik öğrenciler arkadaşlarıyla birlikte Mescidi Aksa görselli boyama etkinliği gerçekleştirdi.

Minsa Minikler Etkinlik 44

Kendileri küçük yürekli kocaman olan minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları da Filistinli kardeşleri için bağışladı.

Minsa Minikler Etkinlik 33

Miniklere teşekkür eden Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur, "4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören minik öğrencilerimizin ilk Kıblemiz Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin’e dair böyle bir etkinlik gerçekleştirerek kumbaralarındaki harçlıkları Filistin’e gönderilmek üzere bize teslim etmeleri bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı güzel yavrularımızı, ailelerini ve öğreticilerini tebrik ediyorum." dedi.

Müftü Temur, "7 Ekimden bu yana Filistinde büyük bir zulüm yaşanıyor. İşgalci İsrail tarafından abluka altında tutulan mazlum Filistinliler için dünyanın dört bir tarafında vicdan sahibi herkes tepkisini dile getiriyor, zulme dur demek için elinden gelen gayreti gösteriyor. TDV Manisa KAGEM’de de vaizlerimiz, manevi danışmanlarımız en yaşlısından en gencine kadar toplumun her kesimine yönelik Filistin’e dair farkındalık çalışması yaptılar. Bu farkındalığa bugün minik öğrencilerimizin de katılması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bugünkü program özelinde yapılan tüm gayretli çalışmalar için hocalarımızı ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Rabbim Filistinde akan kanın bir an önce durmasını ve özgürlüğüne kavuşmuş Mescidi Aksa’yı görebilmeyi bizlere nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

Minsa Minikler Etkinlik 11

Etkinliğe katılan İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya ve İl Vaizi Müzeyyen Kabukçu da minik öğrencileri ve öğreticilerini tebrik etti.

Editör: Ömer Ceylan