Manisa İl Müftülüğü kadın kurum amirleri ve il müdür eşlerine yönelik program düzenledi.

Manisa Valisi Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü himayesinde Yunusemre İrfan Meclisinde gerçekleştirilen programa Manisa Celal Bayar Üniversite Rektörü Prof Dr. Rana Kibar, Yunusemre ve Şehzadeler kaymakamlarının eşleri, kadın il müdürleri ve il müdür eşleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun eşi Vaiz Müzeyyen Kabukçu, "Güzel ilimiz Manisa’da göreve yeni başladık. Tanışma ve kaynaşma, ayrıca müftülük olarak sizlerle ve sizlerin desteğiyle gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız için bir araya gelmek istedik. Üç ayların başlangıcı da güzel bir tevafuk oldu. Davetimize teşriflerinizden dolayı her birinize şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Manisa Huzur Sohbetleri 22

İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya ise "Yüce Rabbimiz biz kullarını çok sevmiş, çok sevdiği için de rehberler, kitaplar göndermiş, ayetler indirmiştir. Bununla beraber rutin giden hayatımız içerisinde kendimizi yenilememiz, hayatımızın muhasebesini yapmamız, eksiklerimiz varsa onları giderebilmek, fazlalıklarımız varsa onları törpüleyebilmek için bize güzel imkanlar sunmuştur. Üç aylar ve Regaip kandili de bu güzel imkanlardan birisidir. Bu günler vesilesi ile dünyaya geliş ve yaratılış amacımız, sorumluluklarımız neler, bunların muhasebesini yapabileceğimiz maneviyat ikliminde, bu dünyadan geçip giderken ne götüreceğim gibi soruların kendimiz içerisinde bir öz eleştirisini yapma dönemine giriyoruz." dedi.

"Büyüklerimiz üç ayları bir ziyafet sofrasına benzetmişlerdir" diyen Tepekaya, "Manevi kirlerden arınmamıza vesile olan, manevi hayatımızı bakıma almamıza vesile olan bir ziyafet sofrasıdır üç aylar. Bu aynı zamanda halini düzeltmek isteyen insanlar için de Rabbimiz tarafından sunulmuş bir fırsattır. Üç ayların başlangıcında gerçekleşen regaip kandili aslında onbir ayın sultanı olan Ramazan’ın da müjdecisidir. Tıpkı namazdan önce abdest almak namaza hem bedenen hem manen bir hazırlık olduğu gibi böyle gün ve geceler de rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’a bir hazırlık dönemidir." ifadelerini kullandı.

Program mevlidi şeriften bir bahir, ilahi ve kasidelerin okunmasının ardından İl Vaizi Müzeyyen Kabukçu’nun yaptığı dua ile sona erdi.

Vali Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü hanımefendi ve tüm katılımcılar programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Programda ayrıca İl Müftülüğü tarafından yürütülen hizmetler ile TDV Manisa Şubesi Kadın Kollarının gerçekleştirdiği iyilik atölyeleri ve faaliyetleri tanıtıldı. Programda katılımcılara Kur’an-ı Kerim, meal, TDV Kadın Kollarının Filistin yararına ürettiği karpuz figürlü anahtarlık ve broşlar hediye edildi.

Editör: Ömer Ceylan