Diyanet İşleri Başkanlığı din görevlileri ve  ailelerini destekleyerek onlara büyük bir ailenin mensubu olduklarını hatırlatmak, TDV  gönüllü faaliyetlerinde yer almalarını teşvik etmek amacıyla "Mum Dibini Işıtır" projesini başlatmıştı.

Proje  kapsamında Gediz Müftülüğü tarafından  din görevlileri ve ailelerine yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor.

İlçe Müftüsü Sebahattin Turan yeni  evlenen din görevlilerini evlerinde ziyaret edip hediye takdim ediyor. Bunun yanı sıra din görevlisi eşleri, her ay mutat olarak kahvaltıda bir araya gelerek kitap, dergi tahlili, Filistin için düzenlenen hayır çarşısı planlaması gibi TDV Gediz Şubesi gönüllü çalışmalarının istişaresini yapıyor.

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, din görevlilerimiz ve aileleri  ile beraber  büyük bir ailedir. Aile olmamız hasebiyle sadece din görevlilerimize değil onların eşlerine, çocuklarına da rehberlik etmekle mükellefiz. Proje kapsamında din görevlilerimizi ve ailelerini daha da yakından tanıyarak sevinçlerine ve hüzünlerine ortak oluyoruz. Din görevlilerimizin eşleri, her ay mutat olarak bir araya gelip hayır çarşısı, yardım organizasyonları gibi etkinliklerde  neler yapabiliriz diye istişarede bulunuyor. Onların bu gayretleri neticesinde çok büyük organizasyonların kolayca üstesinden gelebiliyoruz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan