Manisa İl Müftülüğü tarafından Berat Kandili vesilesiyle kadın kurum amirleri ve il müdür eşlerine yönelik program düzenlendi.

Manisa Valisi Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü himayesinde Yunusemre İrfan Meclisinde gerçekleştirilen programa Şehzadeler Kaymakamı ve Yunusemre Belediye Başkanının eşleri ile kadın il müdürleri ve il müdür eşleri, il vaizleri, manevi danışmanlar ve TDV Kadın Kolları üyeleri katıldı.

Manisa Kadın Kandil Programı 22

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun eşi İl Vaizi Müzeyyen Kabukçu, "Berat Gecesi Ramazan ayının müjdecisidir. Bu gece bağışlanma gecesidir. Bu gecenin isminden hareketle fert ve toplum olarak beraate yani kurtuluşa ermek için yapmamız gerekenleri düşünme gecesidir. Kurtuluşa ermek Kuran’a ve sünnete uygun yaşamakla mümkün olur. Rabbimiz bu geceleri vesile ederek ferdi olarak günahlarımızdan arınmayı, toplum ve  ümmet olarak da sorumluluklarımızı düşünme ve tefekkür günleri yapabilmeyi nasip eylesin. Kuran-ı Kerim’in özellikle kurtuluşa erenler diye haber verdiği mesajları yeniden düşünmeyi nasip eylesin." diye konuştu.

Manisa Kadın Kandil Programı 11

Program Kur’an Kursu öğreticileri ve Yiğitbaş Gençlik Merkezi Tasavvuf grubunun icra ettiği ilahilerin ardından İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya’nın yaptığı dua ile sona erdi.

Vali Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü hanımefendi ve tüm katılımcılar programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.

Editör: Ömer Ceylan