Manisa İl Müftülüğü tarafından depremzedelere acil yardım ulaştırmak, manevi destek sağlamak, cenaze ve defin işlemlerine yardımcı olmak üzere geçen hafta Manisa İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller başkanlığında Hatay’da görev yapan ekibin ardından gönüllü din görevlilerinden oluşan yeni ekipler bölgeye sevk ediliyor.

Konuya dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Güller, "8 Şubat tarihinden itibaren Hatay’ın Antakya ilçesinde depremzede kardeşlerimize manevi destek sunmak, cenaze ve defin işlemlerinde yardımcı olmak için İl Müftü Yardımcımız Ömer Kayhan ve 26 din görevlisinden oluşan ilk ekibimizle hizmet vermeye gayret ettik. Bizden sonra her üç dört günde bir, ilçe müftülerimizin başkanlığında kadın ve erkek din görevlilerimizden oluşan yeni ekiplerle sahadaki çalışmalarımız büyük bir özveriyle devam ediyor. Bugün üçüncü ekibimizi de Hatay’a yolcu ettik. Bir sonraki ekibimiz cuma günü yola çıkacak. İlk andan itibaren sahada gönüllü olarak canla başla çalışan il ve ilçe müftülükleri personelimize canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Müftü Güller, "Memleketimizin yaşadığı bu büyük acıyı biz de Manisa olarak yüreğimizde yaşıyor ve paylaşıyoruz. Bu büyük afetin en az kayıpla atlatılabilmesi için Manisa İl Müftülüğü personeli ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın ve Gençlik Kolları görevli ve gönüllüleriyle birlikte deprem bölgesindeki kardeşlerimize maddi ve manevi destek için elimizden ne gelirse yapmaya gayret ediyoruz. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Yüce Rabbimizden rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.

manisa-deprem-bağış-11

- Din görevlileri maaşını bağışlıyor

Öte yandan Soma İlçe Müftülüğü Birlik Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Kuzucu, maaşının tamamını Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için bağışladı.

Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Kuzucu, "Ülke zor günler yaşıyoruz. Devlet millet el ele vererek bu zorlu günleri hayırlısıyla atlatacağımıza inanıyorum. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın “Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” çağrısından sonra,  bu çağrıya kayıtsız kalamadım ve depremin yaralarını bir nebze de olsun sarabilmek için ben de maaşımla destek olmak istedim.” diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan