15 Ramazan Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Manisa İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Şubesi tarafından iftar programı düzenlendi.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Ekrem Olgun, İl Müftü Vekili Mehmet Ceyhan, İl Müftü yardımcıları, TDV Manisa Şubesi tarafından "Unutursan Yetim Kalır" projesi kapsamında yıl boyunca destek sağlanan 30 yetim çocuk ve ailesi ile TDV Manisa Kadın ve Gençlik Kolları gönüllüleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda misafirlere hitap eden İl Müftü Vekili Mehmet Ceyhan, "Yüce dinimiz İslam, yetimi koruyup gözetmeye çok önem veriyor. Hem ayeti kerimelerde hem de hadisi şeriflerde yetimi gözetmek bizim için emir telakki ediliyor. Sevgili Peygamberimiz 'Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır.' buyuruyor. Bizler yetim bir Peygamberin ümmetiyiz. Yetimi gözetip kollayanın, cennette Peygamberle beraber olacağına inanıyoruz. Bugün dünyanın dört bir yanında savaşlar, doğal afetler, hastalıklar ve çeşitli nedenlerden dolayı annelerini ve babalarını kaybetmiş milyonlarca yetim yavrumuz bulunuyor." ifadelerini kullandı.

manisa-11-9

Yarım asra yakın süredir iyilik yolunda yürüyüşünü sürdüren Türkiye Diyanet Vakfının yetimlere sahip çıkmak, onların ihtiyaçlarını giderebilmek ve geleceklerine umut olabilmek için gayret gösterdiğine vurgu yapan Ceyhan, "Bugün iyilik soframıza gelerek bizleri onurlandırdınız, Allah hepinizden razı olsun. Rabbim buraya gelirken attığınız her bir adımınıza cennet sevabı yazsın inşallah. Ayrıca hem bu organizasyonda hem de Allah’ın emaneti yetimlerimize hamilik yaparak onların hüznüne de sevincine de ortak olan TDV Manisa Şubesi görevli ve gönüllülerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

manisa-33

İl Müftü Yardımcısı Ömer Kayhan’ın yaptığı duanın ardından TDV Manisa Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları gönüllüleri tarafından çocuklara çeşitli eğlenceli etkinlikler gerçekleştirildi.

Program çocuklara bayram harçlığı ve hediye takdimiyle sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan