Şırnak İl Müftülüğünce KYK Yurdunda açılan hafızlık sınıfına devam eden Taybet Temelkuran, 6 ayda hafızlığını tamamladı.

Hafize Taybet Temelkuran için düzenlenen taç giyme programında konuşan İl Müftüsü Ahmet Dilek, "Öncelikle hafizemizi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. KYK Yurdunda hafızlık sınıfı açma projemizin ilk meyvesi, ilk hafizesi olduğu için de ayrıca mutluyuz. Taybet kızımız, KYK Yurdunda açtığımız hafızlık sınıfında 10 Temmuz’da hafızlığına başladı ve 10 Ocak’ta bitirdi elhamdülillah. Açtığımız hafızlık sınıfında üniversitenin her bölümünden 15 öğrencimiz var. Bunlardan şu an 6 ile, 8 ile, 10 ile ve 12 ile giden öğrencimiz var. Onlar da inşallah en kısa zamanda hafızlıklarını tamamlarlar. Kendilerine zihin açıklığı diliyorum." dedi.

Müftü Dilek'in teşvikiyle hafızlığı ikmal ettiğini anlatan Taybet Temelkuran ise, "Bu hafızlık sevdamı gerçekleştirmede sayın İl Müftümüzün çok büyük desteği oldu. İlk başlarken nasıl ezber yapacağımızı, günlük nasıl çalışmamız gerektiğini anlattı. Bu tavsiyelerle elhamdülillah bugün hafızlık tacı giyiyorum. Başta İl Müftümüze ve destek olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Program, taç giydirme ve hediye takdimiyle sona erdi.

Programa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, KYK Yurt yönetimi, manevi danışmanlar, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Ömer Ceylan