Kütahya İl Müftülüğü Konferans Salonu ve Musab Bin Umeyr Camii'nde düzenlenen seminerlere, çok sayıda hacı adayı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde konuşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, 2023 yılında bin 100 hacı adayının Kütahya’dan hacca gideceğini ifade etti.

Müftü Demirtaş, "Seminerlerde, sizlere hac ibadetini tanıtmak, haccın heyecanını yaşatmak ve hacda karşılaşacağınız müşkülleri ve çözüm yolları konusunda sizlere rehberlik yapmak istiyoruz. Hac ibadetini ifa edecek olan hac yolcuları, bu ibadetin tarihi, ahlaki ve kültürel boyutlarını bilmek için bu eğitim sürecini takip etmesi çok büyük önem arz etmektedir." dedi.

Kütahya’da-hacı-adaylarına-02-1

Milyonlarca insanın aynı zaman ve mekanda birlikte hareket ettiklerinin altını çizen Demirtaş, "Hayatında ilk defa kutsal topraklara gidecek hac yolcularının, hangi görevi, ne zaman, nerede ve nasıl yapacaklarını öğrenmelerini sağlamak da bizlerin görevidir. Müftülüğümüzde alacağınız eğitimlerin haricinde, bu kutsal yolculuğa hazırlanmak için sosyal medya mecralarındaki site ve kanallarımızdan da faydalanabilirsiniz." diye konuştu.

Seminerde, İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Üstün "Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık", İl Müftü Yardımcısı Mustafa Karaman "Hac İbadetinin Bir Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci",  İl Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak, "Kadınlara Özgü Konular", İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ekim "Ana Hatları ile Hac ve Umre İbadeti", Sağlık Uzmanı Yüksel Altuğ "Temel Sağlık Bilgileri" konulu seminerler gerçekleştirdi.

Seminer sonrası İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi.

Editör: Ammar Esenkal