Federal Kadın Birliği’nin (BDMF), Köln Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği genel kurulda mevcut başkan Safiye Kılıç, ikinci kez yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Almanya genelinde 16 eyalet ve bölge kadın birlikleri delegelerinin iştirak ettiği genel kurula, DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Adem Onur, Özel Kalem ve Koordinasyon Müdürü Alaattin Salçık ile Kadın Çalışmaları Koordinatörü Nurten Afat katıldı.

- "Kadın birlikleri toplum ve cemaat arasında köprü vazifesi görür"

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan genel kurul toplantısında DİTİB kadın çalışmalarının önemine vurgu yapan DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Adem Onur, "Kadın çalışmaları çerçevesinde yapılan çeşitli etkinlikler Müslüman kadınların dini ve kültürel kimliklerinin korunmasına ve sosyal katılımın artırmasına destek sağlanmaktadır. Eyalet ve bölge kadın birlikleri yöneticileri toplum ve cemaat arasında köprü vazifesi görür. Bundan sonra da birlikte güzel çalışmalar, iş birliği ve istişare içerisinde büyüyen bir hizmet ağı oluşturacağız." diye konuştu.

- "Kadın birliklerinin deprem seferberliği takdire şayandır"

Türkiye’de yaşanan depremin ardından cemiyetlerde ve bizzat bölgeye giden DİTİB kadın birliklerinin çalışmalarından övgüyle bahseden Onur, "Gönüllü kadın birliklerimiz depremden zarar gören kardeşlerimizin yaralarının sarılması için cami derneklerinde başlattığı yardım seferberliği takdire şayandır. 5 binin üzerinde gönüllü kadın üyemiz tek yürek olup camilerde lahmacun ve benzeri etkinlikleri gerçekleştirdiler ve satıştan elde ettikleri gelirleri yardım kampanyasına bağışladılar. Ayrıca depremzedelere destek sağlamak ve moral vermek amacıyla Almanya’dan bölgeye giden ve sahada çalışan gönüllü kadın birliklerimiz, ailelere ve çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediler. Depremin ardından nakdi ve ayni yardımlarla teşkilatımıza destek veren başta cemiyetlerimiz olmak üzere kadın birliklerimize, eyalet birliklerimize, dini danışma kurulu başkanlarımıza, hayırseverlere, iş insanlarına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

- DİTİB Federal Kadın Birliği 5. Dönem Yeni Yönetim Kurulu

Raporlarının okunması ve yönetimin ibrasının ardından DİTİB eyalet ve bölge kadın birlikleri, Federal Kadın Birliği 5. Dönem Yönetim Kurulu‘nu seçti. Yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından görev dağılımı: Safiye Kılıç (Başkan), Enise Çetin ve Canan Tanrıver (Başkan Yardımcısı), Özlem Ödemiş (Sekreter), F. Zehra Yılmaz (Sekreter Yardımcısı), Ayla Şener (Muhasip), Fatma Güneş ve Nurten Afat (Üye) şeklinde oluştu.

Almanya’da yaşayan kadınlar arasındaki bağları güçlendirmek, dini değerleriyle birlikte bir gelecek inşası için kurulan Federal Kadınlar Birliği’nin 5. Dönem yönetim kurulu başkanlığına ikinci kez seçilen Safiye Kılıç, teşekkür konuşması yaptı.

Bugüne kadar Federal Kadın Birliği’nde görev yapmış olan yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Kılıç, "16 eyalet ve bölge kadın birlikleriyle birlikte yol yürüdüğümüz yaklaşık 20 binin üzerinde gönüllü kadının verdiği tüm emekler, aslında geleceğimiz adınadır. Bundan sonra da hep birlikte çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu dönemde daha güzel faaliyetler yapacağımıza olan inancım tamdır. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Avrupa Haber Merkezi