Kütahya Müftülüğünce düzenlenen "Göç ve Çocuk" temalı resim yarışmasında dereceye giren eserleri inceleyen Vali Ali Çelik, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek hediye takdiminde bulundu.

Göç sorununun dünyanın içine düştüğü en büyük açmazlardan biri olduğunu belirten Vali Çelik, "İnsanların kendi yurtlarında yaşadıkları karmaşa, kaos, açlık, birçok olumsuzluk onları yaşam arayışı için başka diyarlara gitmeye sevk ediyor. Kimse kendi vatanını bırakıp gitmez. Yaşadıkları çaresizliği hepimizin hissetmesi lazım. Dolayısıyla göçmenlere bakarken de hepimiz o minvalde yaklaşmalıyız. Sizin çizdiğiniz resimler de bu bakış açısını güçlendiriyor. Hiçbir zaman içimizdeki gözyaşını kaybetmemeliyiz. 'Yaradan, rahmetini kahrından üstün saydı; ne olurdu halimiz, gözyaşı olmasaydı?' der Necip Fazıl Kısakürek. İçimizdeki o duyguyu kaybettiğimiz gün insan olmaktan kopuyoruz. İnsan olmanın en önemli vasfı; duygusu, vicdanı olması, empati yapabilmesi." diye konuştu. 

Vali Çelik'in öğrencileri kabulünde İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ile okul müdürleri ve Müftülük personeli de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan