Kütahya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “İyilik Sofrası” programı, bu yıl da yine toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmeye devam ediyor.

Kütahya Müftülüğü Külliyesi’nde ramazan ayı boyunca her akşam kurulan iftar sofrasında öğrenciler, ihtiyaç sahipleri ve mülteci aileler başta olmak üzere toplumun farklı kesimleri kardeşlik ve bereket sofrasında buluşuyor.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açılıyor, hep birlikte iftar yapılıyor.

“İyilik Sofrası” programlarına dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, "ramazan ayının rahmet ayı olduğunu” belirterek şöyle devam etti:

“Bu iftar sofralarının birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.  Müftülüğümüz, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubemiz ve hayırseverlerin desteği ile iyilik sofraları kurarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi ramazan coşkusuna ortak etmeye, iftar sevincini onlarla birlikte yaşamaya çalışıyoruz.”.

Programların arefe gününe kadar devam edeceğini dile getiren Müftü Hazırlar: “İyilik sofrasında her gün 600 kişiye iftar veriyoruz. İftar sofrasına destek vermek, yapılan hayra ortak olmak isteyen hayırseverlerimiz Kütahya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubemize müracaat ederek bu hizmete katkıda bulunabilirler.” dedi.

Müftülük tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar sofrasına katılan öğrenciler ise yapılan hizmetin çok anlamlı olduğunu belirterek “Müftülüğün düzenlediği iftar sofrasında buluşmak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın gelişmesine vesile oluyor. Aynı zamanda ramazan coşkusunu, iftar sevincini yaşamamıza vesile oluyor. Bu sofralara maddi ve manevi desteğini esirgemeyen hayırseverlere ve bu sofranın hazırlanmasında emeği geçen Kütahya Müftülüğüne teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.

“Kardeş Şehir” müftüleri Kütahya’da

Öte yandan 2019 yılı Ramazan ayı içerisinde Kütahya Müftülüğü tarafından düzenlenen ramazan ayı vaaz ve irşat programlarına katkıda bulunmak amacıyla “Kardeş Şehir” projesi kapsamında il müftüleri Kütahya’da bir araya geldi.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Eskişehir Müftüsü Bekir Gerek, Sakarya Müftüsü İhsan Açık, Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu ve Uşak Müftüsü Kazım Güzel katıldı.

Kütahya Müftülüğü “Gençlik Merkezi” ziyareti ile başlayan program, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen “İyilik Sofrası”nda il müftülerinin iftara katılanlara yemek dağıtımı ile devam etti.

İftarın ardından ramazan ayı vaaz ve irşat programı için Kütahya merkezde bulunan çeşitli camilerde teravih namazı öncesi cemaatle bir araya gelen il müftüleri, teravih namazı sonrası Aile ve Dini Rehberlik Merkezini ziyaret ettiler.

“Kardeş Şehir” il müftüleri adına açıklamalarda bulunan Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek şöyle konuştu:

“Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan ayı içerisinde yürüttüğü ‘Kardeş Şehir’ projesini çok anlamlı buluyoruz. Bu vesileyle müftülüklerimizin kendi illerinde yürüttükleri din hizmetleri faaliyetlerini yerinde görme imkânımız oluyor, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Kütahya’da yaptığımız vaaz ve irşat programı ile Başkanlığımızın ramazan teması olan ‘ramazan ve infak’ konusunu paylaşma imkânımız oldu. Bu kadim şehirde ramazanın bütün coşkusuyla yaşandığını görmek bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Başta Kütahya Müftümüz olmak üzere bu hayırlı hizmetlerde emeği geçen bütün görevlilerimize teşekkür ediyoruz.”

Editör: Mehmet Çalışkan