Kütahya İl Müftülüğünce vaiz, manevi danışman ve din görevlilerine yönelik "İrşat Hizmetleri Çalıştayı" düzenlendi."

"Gelişen ve Değişen Toplumsal Hayata Yönelik İrşat Hizmetleri ve Din Dilimiz" başlığıyla Kütahya Vahid Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştaya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğretim üyeleri Doç. Dr. Ergin Ögcem, Dr. Ömer Faruk Söylev ve il genelinde görev yapan vaizler, manevi danışmanlar ve din görevlileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan çalıştayın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Demirtaş, "kıvamlı din hizmetinin olabilmesi için dört unsura; mekan, imkan, insan ve gayrete ihtiyaç olduğunu" söyledi.

sonrasında kürsüye gelen DPÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ögcem, "insanların ifadelerimize değil yaşantımıza bakarak bizimle iletişime geçtiğini" belirterek, "Kendi hayatımızda etkili olmayan bir fikrin başkasının hayatında etkili olmasını bekleyemeyiz. Her dönem kendi sorunları ile inşa olur. Dolayısıyla her dönem kendine özgü çözümler, onarımlar geliştirmelidir." diye konuştu.

Çalıştay Dr. Ömer Faruk Söylev'in "Gelişen Toplumsal Hayatta İrşadın Durumu" konulu sunumu ile devam etti. 

Hz. Peygamber'in vaaz ve irşat metodu ile günümüz vaaz ve irşat metodunun karşılaştırmasını yapan Söylev, "Eskiden insanlar dine nasıl uyarım derken bugün kendime yakın olanı nasıl seçerim diyor. Bizler bu durumu nasıl anlamalıyız, bu süreç nasıl işlemeli, niye vaaz ediyoruz gibi sorulara cevap bulmalı ve toplumu çok iyi analiz etmeliyiz."  dedi.

Çalıştay İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın "Kıvamlı Söylem Kıvamlı Hizmet" konulu sunumunun ardından "2022 Yılı Ramazan Ayı İrşat Hizmetleri"nin istişaresi ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan