Kütahya Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında Fuatpaşa, Bölcek, Hesna Köksal ve Parmakören Kız Kur'an kursları ile Şule Mete Tetik ve Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenim gören ve hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için tören düzenlendi.

Dumlupınar Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Ali Çelik ile eşi Nezihe Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı ile İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve çok sayıda davetli katıldı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Baş İmam Hatibi Ferruh Muştuer'in Kur'an tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Ali Çelik, Kur'an talebelerinin Kur'an'ı ezberleyerek çok önemli bir işi başardıklarını söyledi. 

İcazet merasiminin öğrencilerin hayatlarında bir mihenk taşı olacağını belirten Vali Çelik, "Hafız olan, bunu başarabilen dimağlar birçok şeyi de başarır. Memleketimizin onlara ihtiyacı var. Öğrencilerimiz gelecekte hem hafızlıkları hem de diğer eğitimleri ile ülkemize çok büyük katkılar sunacaklar. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İl Müftülüğümüzün ortak gerçekleştirdiği bu proje, bir taraftan hafızlık eğitimini alan diğer yandan da örgün eğitimlerine devam eden gençlerimizin olması, kurumların iş birliğinin ülkemizde ne kadar başarılı ve önemli olduğunun bir göstergesi." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı ise hafızlık icazet merasimlerinin dünyanın en huzurlu ve mutluluk verici manzarası olduğunu söyledi.

Önceki yıllarda kız hafızların erkeklerden sayıca daha az olduğunu aktaran Konarılı, "Bir ilde 5-10 kız hafız, bunun yanında 100 erkek hafız yetiştiriliyordu. Bazı dönemler ise 50 kız hafız, 2 erkek hafız yetiştirdik. Şimdi görüyoruz ki neredeyse erkek ve kız hafızlar başa baş gidiyor. Bu durum, Müslüman, dindar ve eğitime önem veren Kur'an toplumunun göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kütahya'da sürdürülen hafızlık çalışmalarına dair bilgiler paylaşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise Kütahya'da 6 hafızlık Kur'an kursunda toplam 408 öğrencinin hafızlık eğitimine devam ettiğini belirtti.

İl Müftüsü Demirtaş "Nüfusa oranla Kütahya'da hafızlık yapan öğrencilerin sayısı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Müftülük olarak 2022 yılında hedefimiz, hafızlık çalışmalarındaki başarılarımızı devam ettirmek ve 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarımızın sayısını arttırmaktır." diye konuştu.

Törende Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de birer konuşma yaparak hafızları tebrik etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hafızlara icazet belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.

İstanbul Fatih Camii Baş İmam Hatibi Metin Çakar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan dua ile icazet merasimi sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan