Okulların tatil olmasıyla birlikte camiler ve Kur’an kurslarında Yaz Kur'an Kursları Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in katıldığı program ile başladı.

Tavşanlı ilçesinde gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar programda yaptığı konuşmada “Camilerin yalnızca ibadet mekânı olmadığına aynı zamanda birer eğitim yuvası olduğuna” vurgu yaparak “Kur’an-ı Kerim evladı tarif ederken ‘göz aydınlığı’ olarak tarif eder. Toplum olarak dini, milli, manevi değerlerle yavrularımızı yetiştirirsek geleceğe daha ümitle bakacağız. Biz millet olarak yavrularımıza camilerimizi sadece ibadet mekânı olarak değil, çocuklarımızın gelip değerlerini öğrendikleri eğitim mekânı olarak hazırlamayı da bir görev biliyoruz. Türkiye’de din eğitimi aldım diyen vatandaşımızın önemli bir bölümü eğitimini yaz kurslarında alıyor. Bizler bu bilinçle hareket ederek camimize gelen her bir yavrumuzu başımızın tacı kabul ediyor ve onlara şefkatle, merhametle, İslam’ın güzelliklerini, milli ve manevi değerlerimizi aktarmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir yaptığı konuşmada “Camilerin insanları bir araya getiren ibadet mahalleri, Kâbe’nin birer şubeleri ve Cenab-ı Hakk’ın evleri olduğunu” ifade ederek “Bu evler gençlerimizle, çocuklarımızla, yetişkinlerimizle şenlenirse manasını buluyor. İnşallah bu süre içerisinde çocuklarımız buraları şenlendirecekler, ihtiyaçları olan eğitimi alacaklar. Geleceğe daha sağlam nesiller yetiştirmek için camilerimiz de gönüllü din görevlilerimiz de burada üzerlerine düşen görevi yapmış olacaklar. Sizler için yeni bir heyecan yuvası olacak burası. Sizleri geleceğe hazırlayacak, ailelerinize, milletinize faydalı bir fert olmanız için buralar gayret edecekler. Bugünün kahramanı olan sevgili çocuklar inanıyorum ki buradan en güzel istifadeyi sağlayacaklar, en faydalı ilimlerle bu yuvalardan ayrılmış olacaklar. Ben burada eğitim verecek olan hocalarımızı, çocuklarımızı buraya teşvik eden ailelerimizi tebrik etmek istiyorum” dedi.

Öğrencilerin şiirler okuyup, çeşitli gösteriler sunduğu açılış programı, çocuklar tarafından Vali Ahmet Hamdi Nayir’e çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan