Kütahya Müftülüğü, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı Kütaya Şubesi iş birliğinde; "İyilik Paketi Yardım Kolisi" adlı yardım kampanyası başlattı.

Müftülük, yardım kampanyası ile hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu.

Kütahya Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin desteği ile hazırlanan Ramazan yardımları, din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

"Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı şerifin bir yönüyle de infak, yardımlaşma ve paylaşma ayı olduğunu" ifade eden İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; "Ramazan ayı Allah rızası için karşılıksız vermenin mutluluğunu derinden hissetme, fakirlere, kimsesizlere, yetimlere ve darda kalanlara gönüllerimizi açma vaktidir. Kütahya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi olarak her Ramazan olduğu gibi bu Ramazanda da ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi unutmadık. Yapacağımız yardımlarla bayram sevincine onları da ortak etmek için çalışıyoruz." dedi.

Müftü Hazırlar şöyle devam etti:

"Peygamber Efendimiz bir hadislerinde; 'Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse, Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Her kim de bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse, Allah da onun kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir.' buyurmaktadır. Bu bağlamda Vakfımızın imkânları, yurt içi ve yurt dışındaki hayırseverlerin ve din görevlilerimizin desteği ile İlimizdeki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalıştık. Ramazan ayı içerisinde 3 binden fazla ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi, yaklaşık 200 aileye nakdi yardım, üniversite öğrencilerine eğitim yardımı, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerimizin tespit ettiği öksüz ve yetim öğrencilere bayram harçlığı yardımı, mülteci kardeşlerimize ayni ve nakdi yardım ulaştırdık. Bu hayırlı hizmetlere katkı sunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan