Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından, eğitimler uzaktan eğitim metoduyla sürdürülüyor.

Kütahya Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler, koronavirüs nedeniyle ara verilen eğitimlerine ilk günden itibaren uzaktan eğitimle devam ediyor.

Hafızlık yapan öğrencilerin dersleri görüntülü arama yöntemiyle dinleniyor.

Hafızlık eğitiminin süreklilik arz etmesi sebebiyle bu dönemde öğrencilerin ders takibinin, moral ve motivasyonunun önemli olduğunu dile getiren İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, konuyla ilgili Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hafızlık kutlu bir yolculuktur. Bu sürecin sağlıklı yürütülebilmesi için öğrencilerin ders takipleri büyük önem arz etmektedir. Hedeflenen başarıya ulaşmak için öğrencinin, öğreticinin ve velinin özveri ve fedakârlıkta bulunması gerekiyor. Bu bağlamda Kur’an kursu öğreticilerimiz, öğrencilerimiz ile sürekli iletişim halinde onların başarıları için çalışıyorlar. Kur'an kurslarında hafızlık ders dinlemeleri, öğreticilerimiz tarafından imkânlar dâhilinde telefon ve sosyal iletişim ağları üzerinden görüntülü arama yöntemiyle sürdürülüyor. Öğrencilerimizin hafızlık sürecini aksamadan sürdürebilmeleri için öğreticilerimiz bu konuda büyük bir özveri ile çalışmakta; öğrencilerin moral, motivasyon ve başarılarını en üst seviyede tutmak için yoğun gayret sarf etmektedirler. Yavrularımızı motive etme, onlara yardımcı olma konusunda öğrenci velilerine de bir takım sorumluluklar düşüyor. Velilerimiz, öğreticilerle sürekli irtibat halinde olmalıdır. Öğreticilerin rehberliğinde uygun çalışma ortamı oluşturulmalı ve öğrencilerin motivasyonlarını artıracak etkinlikler gerçekleştirilmelidir."

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; "Hafızlık eğitimlerinin sekteye uğramaması için gece gündüz çalışan; ayet ayet, sure sure Kerim Kitabı gönüllerine nakşeden, evlerini adeta bir mektebe dönüştüren, hafızlığa çalışan bütün yavrularımızı gönülden tebrik ediyorum." dedi.

Müftü Hazırlar; "Rabbimizden niyazımız odur ki bu salgının bir an önce son bulması, Kur’an kurslarımızın açılıp yeniden hayat bulmasıdır." temennisinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan