Kütahya Merkez Demirciören köyünde hayırsever halkının destekleriyle inşa edilen Demirciören Hayırseverler Külliyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Külliye içerisinde bulunan Sultan Abdülhamid Han Camii, Sultan Vahdettin Han Kur'an Kursu ve Gençlik Merkezi’nin açılışı Vali Ali Çelik tarafından gerçekleştirildi.

Demirciören Hayırseverler Külliyesinin birlik ve beraberliğin en güzel örneği olduğunu söyleyen Vali Ali Çelik, “Az çok demeden herkesin el ele verip katkı sunduğu, bir araya gelince nelerin yapılabileceğini gösteren en güzel örneklerden biri. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadisinin rehberliğinde vefa gösteren, katkı sunan herkese devletimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bünyesinde cami, Kur'an kursu, gençlik merkezi ve çok amaçlı salon bulunan Demirciören Hayırseverler Külliyesinin bir yaşam merkezi olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Her bir nesil memleketin yeniden inşasına katkı sunuyor.

Külliyenin gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda, doğru değerlerle buluşturulmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. 7’den 70’e tüm köy halkının külliyeden istifade etmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafı1-7 Ekim haftasının Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını belirterek, “Başkanlığımız tarafından toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl bir konuyu tema olarak belirleniyor. 2021 yılının teması ise ‘Camiye ve Topluma Vefa’ olarak belirlendi. Sevgili Peygamberimiz vefalı olduğu gibi O'nun ümmeti de vefalı bir ümmettir. Bu vefanın eseri olarak birlik ve beraberliğimizin sembolü olan camilerimiz, Kur'an kurslarımız ve hayır müesseselerimiz ayakta duruyor. Hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Demirciören Köyü Abdülhamit Han Camii ve Sultan Vahdettin Han Kur'an Kursu ibadete açıldı.

Açılış törenine İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Demirciören Köyü Muhtarı Hasan Demir, Demirciören Hayırseverler Derneği Başkanı Osman Okçu ile yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile köy halkı katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan