Japonya’nın başkenti Tokyo'da üniversiteler arası değişim programı kapsamında eğitim gören Brice Manon için Tokyo Camii’nde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Merasim, Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Fransız Brice, Müslüman oldu (3)

- "Kur’an-ı Kerim okumak ve namaz kılmak bana çok iyi geldi"

İslam dinini araştırdıktan ve Kur’an ayetlerinden etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini belirten Manon, Müslüman olma sürecini şöyle anlattı:

"Fransa’da üniversite okurken Müslüman arkadaşlarla tanıştım. Bu vesile ile yaklaşık iki yıl İslam dinini araştırdım. Dönem dönem çok kötü günler geçirdim. Sanki kendi içinde kaybolmuş gibiydim. Ancak bu süreçte Kur’an-ı Kerim okumanın ve namaz kılmanın kendime çok iyi geldiğini hissettim. İbadet yapmak bana hep Allah’ı düşündürdü ve beni daha iyi bir insan yaptı."

- "Ölümle karşı karşıya kaldım ve Allah’ın izni ile kurtuldum"

Manon, "Yine böyle zor bir dönemde ölümle karşı karşıya kaldım ve Allah’ın izni ile kurtuldum. Ertesi gün Bakara Suresi 243. Ayeti (Sayıca binleri buldukları halde ölüm korkusuyla yurtlarından çıkanları görmedin mi? Bunun üzerine Allah onlara 'ölün!' dedi. Sonra kendilerine hayat verdi. Şüphesiz Allah’ın insanlar üzerinde büyük lütufları vardır ama insanların çoğu şükretmezler.) okudum ve sanki bu ayet benim başıma gelenleri ve Allah’a şükretmem gerektiğini söylüyordu. Bu ayetten de çok etkilendim ve nihayetinde İslam dinine girmeye karar vererek sizlere başvurdum." diye konuştu.

Sonrasında İmam Hatip Çınar tarafından, Brice Manon’a İslam dininin iman, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili bilgiler verildi.

Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Brice Manon’a, İhtida Belgesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Fransızca Kur’an-ı Kerim ile İslamiyet ile ilgili kitaplar hediye edildi.

Editör: Emin Altıntaş