Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremden zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için AFAD koordinesinde başlatılan yardım seferberliği sürüyor.

Depremin hemen ardından yaraların sarılması için tüm imkanlarıyla sahada olan Diyanet İşleri Başkanlığı da Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla yardım kampanyası yürütüyor.

Depremlerden etkilenenler için bir aylık maaşını bağışlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, personele de bağış çağrısında bulunmuştu.

Başkan Erbaş'ın çağrısını karşılıksız bırakmayan  din görevlileri, maaşlarını depremden etkilenen atandaşlar için bağışlamaya başladı.

Kampanyaya bir destek de Simav İlçe Müftülüğü Kur'an kursu öğreticileri ve vaizlerinden geldi.

Maaşlarını aralarına toplayan din görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla deprem bölgesine ulaştırılması için İlçe Müftüsü Hasan Serçe'ye makbuz karşılığında teslim ettiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Müftü Serçe, "Kurum olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız. Deprem felaketinin yaşandığı bu zor günlerde Diyanet İşleri Başkanlığımızın tüm personeli sahada olup, elinden gelen bütün gayretleri ile yaraların sarılmasına yardımcı olmaya çalışmaktadır. Depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bu örnek davranışlarından personelimizi tebrik ederim." dedi.

Editör: Ömer Ceylan