Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerimi yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan erkek öğrenciler arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali Aydın’da yapıldı.

Aydın İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya sırasıyla ilçe, il ve son olarak bölge finalinde birinci olan 7 Kur’an bülbülü katıldı.

Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali yapıldı

Yarışmanın açışında konuşan Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, "Bugün Aydın’da gerçekten tarihi bir gün yaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir köşesindeki Kur’an kurslarında okuyan erkek öğrencilerimiz bugün Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali için Aydın ilimizdeler. 7 farklı bölgeden katılım sağlayan Kur’an bülbülü gençlerimizi büyük bir şevkle dinleyeceğiz. Yarışma neticesinde jüri üyesi hocalarımız sonuçları açıklayacaklar. Bu yarışmalara, öğrencilerimizin daha güzel okumak için ellerinden gelen gayretleri sarf etmeleri için önem veriyoruz. Bizim de Aydın olarak öğrencilerimize Aydın’ı unutmayacakları yöresel ve maddi katkılarımız olacak. Bunun amacı tabii ki Kur’an kurslarında okuyan öğrencilerimizi teşvik etmek. Dolayısıyla yarışmaya katılan, dereceye giren giremeyen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Velilerimize ve öğreticilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda İstanbul Bahçelievler Mevlana Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Bahadır Türkiye Birincisi oldu.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi İbrahim Çavdar ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Demirci’nin de yer aldığı komisyonda, Isparta Mekke Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Muhammed Salih Karadeniz ikinci olurken, İzmir Buca Ayyıldız Hafızlık Kur’an Kursu öğrencisi Emirhan Aydın ise üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali yapıldı-1

Editör: Emin Altıntaş