Uğurlama törenine katılan Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, “Elazığ ve Malatya’da bir afet yaşadık. Afet yerinde yaşananların sadece orada değil burada da hissedilmesi kardeşliğin bir göstergesiydi. Tüm vatandaşlarımızın elinde ne varsa cebinde ne varsa bu tıra yükleyerek gönderdiğini görüyoruz. Kardeş olmanın gerekliliğini Selçuklu’nun halkı bir kez daha göstermiş oldu.  Ben buradan hiçbir zaman maddi ve manevi desteğini bizlerden esirgemeyen İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’na, Selçuklu İlçe Müftümüz Nusret Karabiber’e ve kampanyaya destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Allah tırımızın yolunu açık eylesin.” dedi. 

Yamlı’nın konuşmasının ardından giyim ve gıda malzemesi yüklü iki tır, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yaptığı dua ile uğurlandı.

Elazığ depreminde zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıkan yardım tırları ile 173 adet sünger, 1550 adet çocuk bezi, 14 adet ısıtıcı, 101 adet eşofman takımı, 33 adet eldiven, 93 adet bere, 27 adet battaniye, 250 adet gıda kolisi,  200 teneke zeytinyağı, 2.250 Kg Un, 4 ton patates, 1 ton soğan, 90 kg zeytin, 900 kg makarna, 300 kg şehriye, 420 kg mercimek, 425 kg kuru fasulye, 800 kg pirinç ve 700 kg bulgur gönderildi.

Uğurlama törenine, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan