Selçuk Üniversitesi öğrencileri,  Selçuklu İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca Selçuk Üniversitesi kampüsünde yürütülen “Hadislerle İslam Okumaları”  dersleri için İlçe Müftülüğüne teşekkür ziyaretinde bulundular.

İlçe Müftüsü Nusret Karabiber tarafından karşılanan öğrenciler, hadis ve sünnet okumaları dersleri sayesinde kendilerinin manen ve ruhen doyduklarını ifade ettiler.

“Peygamber Efendimizin (s.a.s.) sözlerinin ve sünnetinin devre dışı bırakılmaya çalışıldığını” belirten üniversite öğrencileri, “Böyle bir zaman diliminde görmüş olduğumuz dersler sayesinde Efendimizi hatırladık ve onun yaşam tarzını kendi hayatımıza aksettirmeye çalıştık.” ifadesini kullandılar. 

Sohbet esnasında söz alan bir öğrenci: “Hocam, biz hayatın koşuşturmacasında bir boşluğa düşeceğimiz vakit her gün bir hadisle bu boşluktan kurtulduk. Başka üniversitelerde okuyan arkadaşlarımızla sohbet ettiğimizde, onlara bu hizmetten bahsettim. Onlar da ‘Neden bizim üniversitemizde böyle imkânlar yok?’ diyerek bize gıpta ettiler.  Anne ve babalarımıza bu dersleri anlattığımızda onlar da çok mutlu oluyorlar, biz aynı zamanda onların da teşekkür ve selamlarını size iletmek için bugün ziyaretinize geldik.  Aynı zamanda derslerdeki çay, kahve ve simit ikramlarınızdan dolayı da teşekkür ediyoruz. Medrese eğitimi tarzında verilen derslerimizi her gün heyecanla bekliyor olduk. Hepimiz üniversitenin farklı bölümlerinde olmamıza rağmen Peygamberimizin hayatı etrafında bir araya geldik ve çok güzel arkadaşlıklar elde ettik. Ders ortamı çok güzeldi, ders çalışırken birden ezan okunuyor, dua sesleri geliyor, sınıflarımızda farklı bir atmosfer yaşıyoruz. Üniversitenin merkezinde ADRB ve manevi rehberlik bürolarının oluşu ise gerçekten çok güzel. Bir yıl sonra Allah nasip ederse ben mezun olacağım, bu güzel ortamdan uzaklaşacağım için de çok üzülüyorum.” dedi.

Ziyaret, İlçe Müftüsü Nusret Karabiber’in öğrencilere kitap hediye etmesi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan