Konya İl Müftülüğünce, hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında görev yapan yönetici ve öğreticilerine yönelik “Hafızlık Eğitimi Semineri” düzenleniyor.

Çevrimiçi düzenlenen seminerin ilk oturumu Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminer açış konuşmasında hafızlık müesseselerinin öneminden söz eden Müftü Öge, hafızlık eğitimlerine maddi ve manevi olarak katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuya ilişkin Diyanet Haber'e değerlendirmelerde bulunan Müftü Öge, Kur'an eğitiminin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi ve "Hafızlık eğitimini bir bütün olarak öğrenci-veli, öğretici ve yönetici olarak düşünmek durumundayız. Eğer bu halkalardan bir tanesini eksik bırakırsak sistem de kendiliğinden sıkıntılar meydana gelebilir." dedi.

Hafızlık eğitimine katkı sağlayan yaklaşık beş yüz kişinin katılımıyla seminer düzenlendiğini belirten Öge, “İleride hem velilerimize yönelik hem de öğrencilerimize yönelik farklı seminerler, farklı programlarla bu silsileyi devam ettirme gayretinde olacağız. Çünkü biliyoruz ki Kur'an bize emanet ve bu emaneti layıkıyla taşıyabilmek için ona layıkıyla hizmet etmek gerekiyor. Bu hizmetin de önemli bir boyutunu hafızlık oluşturuyor. Dolayısıyla hafız olacak çocukların seçiminden hafızlık altyapısının oluşturulması, hafızlık yaptırma süreci, hafızlığı koruma süreci ve hafızların üzerine bina edeceğimiz ilimlerin pekiştirilmesi çok önemli.” ifadelerini kullandı. 

Müftü Öge, hafızlığın sadece Kur’an'ın lafzıyla, tecvidiyle ilgili olmadığını ve bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, hafızlık yaptırmanın çok zorlu bir süreç ve sabır gerektirdiğini ifade etti.

Beş gün sürecek çevrimiçi seminerde;

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Akça tarafından “Ergenlik Dönemi ve DEHB” (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu)
Psikolog Muhammed Arıkan tarafından “Ergenlik Çağındaki Çocuklarla Etkili ve Doğru İletişim"

Psikiyatri Uzmanı Dr. Hasan Basri İzgi tarafından “İlim Yolculuğunda Beyin Sağlığı”

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut tarafından “Öğretici Yeterlilikleri”

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk-Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Hilmi Çetin tarafından “Teknoloji Bağımlılığı ve Eğitim Üzerindeki Olumsuz Etkileri” konuları ele alınacak.
 

Editör: Mehmet Çalışkan