Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ile Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı iş birliğinde Suriye ve Şanlıurfa’da ikamet eden nişanlı çiftler için hazırlanan ve giyim, mobilya, züccaciye, tekstil ürünleri gibi 107 çeşit malzemeden oluşan yardım tırları düzenlenen törenle yola çıktı.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü ve TDV Konya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ali Öge, “Kardeşlik köprüsü kurmak için Konya’dan Şanlıurfa’ya, Suriye’ye yardım tırı uğurlama programında birlikteyiz. Kardeşlik ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktır. Nimetlerin şükrü paylaşmakla artar. Konya’mızdan daha önce Afganistan’a, Suriye’ye uğurladığımız tırlar gibi şimdi de 7 tır ile Suriye ve Şanlıurfa’da evlenecek kardeşlerimizin yanında oluyoruz. Bu tırlar sadece gıda değil, sadece eğitim malzemesi değil evlenecek gençlerin mutluluğuna ortak olmak gibi amaçlarla yola çıkıyor. Yolun iyilik olsun diyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı iş birliği içerisinde 7 tırlık yardım konvoyunu inşallah kardeşlerimize ulaştıracağız. Katkı sunan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık ise “Konya iyilik yolunda her zaman öncü olduğu gibi yine öncü olmuştur. Hayırseverlerimizin buluştuğu yer Konya’dır. Konyalı hayırseverlerimize katkı ve katılım yapan bu işe omuz veren tüm kardeşlerime teşekkür ederek Allah razı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

Mehir Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Süreyya Gezginci de “Sosyal sorumluluk projelerimize bir yenisini eklemek için bugün buradayız. Suriye ve Şanlıurfa’da yaşayan ihtiyaç sahibi nişanlı çiftlerimize ulaştırılmak üzere ayni yardım malzemelerinden oluşan araçlarımızı göndermek için toplanmış bulunuyoruz. Mehir Vakfı olarak aile kurumuna hizmetimiz her geçen gün artarak devam edecektir. Hizmetimizi tüm Türkiye genelinde ve yurt dışında devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile yardım konvoyu Suriye’ye doğru yola çıktı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan