Konya İl Müftülüğü, 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında, toplumun bütün kesimlerini kapsayacak programlar düzenliyor.

Bu kapsamda;

Atletizm yarışması yapıldı

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle atletizm yarışması düzenlendi. “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Konya İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Atletizm Yarışması eski stadyum çevresinde yapıldı.

Yarışma etkinliğine Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, basın mensupları ve davetliler katıldı.

“Havzan Mahallesi”, “Meram Eski Yol Köprüsü”, “Tarım İl Müdürlüğü”, “Feridiye Karakolu” ile stadyum içi güzergâhında koşulan Kros yarışında gençler kıyasıya mücadele etti.

Yarışma neticesinde dereceye giren ilk on yarışmacıya ödülleri, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz tarafından verildi.

Hediye takdiminin ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu “Mevlid-i Nebi Haftası” ve “Hz. Peygamber ve Gençlik” konularında bilgi aktardı. Etkinlik günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Okçuluk yarışması düzenlendi

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Konya Büyükşehir Stadyumunda düzenlenen “Okçuluk Yarışması” öncesinde konuşan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, yarışmaya katılacak gençlerle kısa süre sohbet etti ve başarılar diledi.

Yarışmada derece giren öğrenciler, madalyalarını Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşen programda Vali Cüneyit Orhan Toprak'tan aldı.

İzcilik Kampı düzenlendi

Çeşitli okullardan katılan öğrencilerin katıldığı kamp iki gün sürdü. Din görevlileri refakatinde düzenlenen kampta öğrenciler çeşitli etkinliklere katıldı.

Hafta münasebetiyle Peygamberimizin hayatının da anlatıldığı kampta çocuklar izcilik faaliyetleri, doğa yürüyüşü, okçuluk ve çeşitli spor dallarında eğitimler aldı.

Kampın ikinci gününde ziyarette bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, izci öğrenciler ile Peygamberimiz ve gençlik konusunda kısa bir söyleşi yaptı.

Ziyaretin sonunda günün anısına öğrencilerle fotoğraf çekinen Müftü Poçanoğlu, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Mevlid-i Nebi Haftası'nda Mehteran Konseri

Öte yandan Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Konya İl Müftülüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Mehteran konseri düzenlendi.

Konya Şehirlerarası Otobüs Terminalinde gerçekleşen Mehteran konserine İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Otogar Müdürü Ömer Lütfi Ersöz, din görevlileri, otogar çalışanları ve vatandaşlar katıldı. 

Yolculuk yapmak üzere hareket saatini bekleyen yolcular da konsere büyük ilgi gösterdi.

Konserin ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu “Hz. Peygamber ve Gençlik” konusunda kısa bir konuşma yaptı.

Katılımcılara yapılan sahlep ikram edildi, ayrıca kitap, gül ve ayet kartelası hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan